Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yanmaz küllükler Bornova sokaklarında

Yanmaz küllükler Bornova sokaklarında

Çevre duyarlılığı ile dikkat çeken Bornova Belediyesi, sokakları sigara izmaritlerin kurtarmak için harekete geçti. Gelişigüzel atılan izmaritlerin oluşturduğu kirliliği önlemek için alınan 250 adet dış mekan küllüğü, kahvehaneler başta olmak üzere ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi

  • Ege Postası
  • 23.08.2013 - 09:32
İZMİR- Çevre konusunda yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi yeni bir çalışma daha başlattı. ‘Daha temiz bir Bornova’ sloganı ile ilçenin dört bir yanına dış mekan küllükleri yerleştirildi. İlk etapta 250 adet alınan küllükler, ilçe sınırları içerisindeki kahvehaneler, taksi durakları, belediye hizmet binaları ve kaymakamlık binasının önüne konuldu.

Cam elyafı ve karbon bileşiminden oluşan kompozit malzemeden yapılan yanmaz küllüklerin, içerdiği maddeler itibariyle geri dönüşümü yok. Bu nedenle dışarıya konulduğu yerden çalınma ihtimali de düşük. Sigara kullanıcıları izmaritlarini kesinlikle yanmaz olan bu küllüklere söndürmeden atıyor. Küllük içerisinde biriken izmaritler daha sonra belediye ekiplerince toplanıyor.

Yeşil alanları, havası ve sokakları ile daha yaşanabilir bir ilçe istediklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Dış mekan küllüğü uygulamasına işte bu hedefler doğrultusunda geçtik. İlk etapta aldığımız küllüklerin dağıtımını yaptık. Önümüzdeki yıl 250 adet daha dış mekan küllüğü alıp, tüm kahvehaler, kafeteryalar, restoranlar ve camilerin önlerine koymayı hedefliyoruz. Sigara içenlerden izmaritlerini yere değil, bu küllüklere atmaları konusunda özen göstermelerini rica ediyorum’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.