Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan ÇED göndermesi!

Kocaoğlu'ndan ÇED göndermesi!

Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu olan ve bu yıl 82’inci kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tanıtım toplantısı Swiss Otel’de gerçekleştirildi. Bakanlık tarafından, Yeni Fuar Alanı'na verilmesi planlanan teşvik ve devamında gelen tartışmalara da açıklık getiren Kocaoğlu, " herhangi bir teşvike güvenerek yola çıkmadık. Kendi imkanlarımız ile devam ediyoruz.Fuarda peyzaj düzenlemesi var. Ondan dolayı buraya ÇED raporu gerekiyor diye bir soğuk espri ile karşılaşmak hem benim, hem de bu kentin kaderinde var. Bunlara gülüp geçiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.08.2013 - 11:23
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gerçekleşen tanıtım toplantısına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZFAŞ Genel Müdürü Şakir Örs, görsel sunum eşliğinde fuar hakkında bilgiler aktardı. “Gücü geçmişinde, heyecanı geleceğinde” ile yola çıkan Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı 82’nci yılını kutlayacak. Partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin Sinop, temasının Sağlık olduğu 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’na 20 farklı ürün grubunda 286’sı yabancı toplam 1.125 firma katılıyor. Bu yılki fuara, 60 ülkeden katılımcı bekleniyor. 29 Ağustos - 8 Eylül 2013 tarihlerinde organize edilen 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı toplam 11 gün sürecek.

“FUAR EXPO’YA DA KATKI SAĞLAYACAK”

Türkiye’nin ilk fuarı olan İEF’nin 82’inci kez kapılarını açacağını ve bu durumdan gurur duyduklarını belirterek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu sene ilk defa uluslar arası katılım süresini 5 güne indiriyoruz. Onur konuğu kent il olan Sinop’u da fuarda ağırlayacağız ve kentin tanıtımına katkı sağlayacağız. Seneye de konuk il olarak Diyarbakır’ı ağırlayacağız. 34 ilden katılım beklediğimiz fuarda bu yıl konumuz sağlık. Bu seçimde en önemli etken EXPO ve EXPO’nun teması olması sağlık konusu olduğundan, fuarın EXPO’ya katkı sağlamasını da düşünüyoruz. 1125 civarında katılımcı ve 60 ülkeden temsilci gelmesini bekliyoruz. Fuara bakanlarımız da katılım gösterecek” ifadelerini kullandı.

“YENİ FUAR İÇİN MÜJDEYİ YAKINDA VERECEĞİZ”


Bu seneki programda artan kültür sanat etkinliklerine de değinen Başkan Kocaoğlu, sinema, müzik ve tiyatro alanında yapılacak olan etkinlikleri de özetleyerek,”Yeni fuar alanında inşaatımız çok hızlı ilerliyor. Yoğun bir çalışma devam ediyor ve temel beton sürecindeyiz. Çatı montajına başladığımızda fuarın ne zamana yetişeceği konusunda da bilgi vereceğiz. Şunun altını çizmek isterim ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün “Fuarlar açın” sözleri doğrultusunda, sadece ve sadece kendi öz kaynakları ile gerçekleştireceği bu fuarı, kendi gücü ile yapan tek belediye. Dünyada bizimkinden çok daha büyük fuarlar var ama, bunlar hep özel sektör ve devlet işbirliği ile yapılıyor. Biz bu yatırımı kentin öncelikli sorunlarından addettik ve büyük bir çaba ile yapımını gerçekleştiriyoruz. Kenti kalkındırma, hizmet ve turizmi geliştirme için bu yatırıma öncelik verdik. İlk yılda fuarcılık sektöründe 3 misline varan bir büyüme yaşanacak ve kentin kalkınmasında çok önemli bir kaldıraç olacak. Gaziemir’deki yeni fuar, hemşerilerimizin refah düzeyinin artmasında, kentin kalkınmasında önemli etken olacak” dedi.

“İEF BU KENTİN MARKASIDIR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İEF’nin zaman zaman bunalımlı dönemlerden geçtiğini de hatırlatarak, fuara sahip çıkacaklarını söyledi ve şöyle devam etti, “Fuar bu kentin bir değeri, bir markasıdır. İEF’nin günün ve dünyanın koşullarına göre geliştirilerek devam etmesi gerekiyor. Böyle bir fuarın belirli noktalara evrilmesi kolay değil. Özünü kaybetmeden geliştirilmesi gerekmektedir. Sadece benim değil, ülkede yaşayan tüm insanların hayallerini süsleyen ve bilgisini görgüsünü arttıran bir fuardan söz ediyoruz. Fuar’da hepimizin sonsuz anısını var. İEF’yi duyduğunuz zaman duygulanmamanız, geçmişe meyletmemeniz mümkün değil. Üniversite yıllarından bu yana burada benim de birçok anım var. Bu fuarı birlikte yaşatacağız. Bunu bir taahhüt olarak görmemek gerek ama biz, İEF’nin de süreç içerisinde yenilikçiliğe meyledecek şekilde tüm kültür sanat etkinliklerine yönlendirmek çabasındayız. Fuarın, özünü de koruyarak bu yürüyüşün gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.

TEŞVİK YORUMU: KADERİMİZDE VAR

Geçtiğimiz aylarda Bakan Zafer Çağlayan’ın fuara verilmesi planlanan teşvik ile ilgili yaptığı açıklama ve devamında gelen tartışmalara da açıklık getiren Kocaoğlu, “Konu incelendi. Elle tutulur, ya da fuarın maliyetini karşılayacak bir rakam söz konusu değil. Biz o yolda ilerlemeye başladık ama henüz bir netice almadık. Zaten herhangi bir teşvike güvenerek yola çıkmadık. Kendi imkanlarımız ile devam ediyoruz. Gelirse geri gönderecek haklimiz yok. Fuarda peyzaj düzenlemesi var. Ondan dolayı buraya ÇED raporu gerekiyor diye bir soğuk espri ile karşılaşmak hem benim, hem de bu kentin kaderinde var. Bunlara gülüp geçiyoruz. İnançla, en doğrusunu başarmak umudu ile yolumuza devam etmekten başka çaremiz yok” eleştirisinde bulundu.

“İEF KÜLTÜRPARK’DA KALACAK”

Gaziemir’de yer alan Yeni Fuar Alanı’nın açıldıktan sonra İEF’nin Kültürpark içerisinde düzenlenmeye devam edeceğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Tüketici ile ilgili fuarlar aynı mekanda devam edecek. İhtisas fuarları ise Gaziemir’de yapılacak. Burada yer alan holleri de yenileyerek bir fuar alanından ziyade, bir sergi ve kongre sarayına dönüştürecek yatırımlar yapacağız. İEF, kentin kalbinde, Kültürpark’ta devam edecek” dedi. Başkan Kocaoğlu son olarak fuar süresince ulaşımda ek seferler ve yeni düzenlemeler yapılacağını belirterek, “Toplu aşlımda her sene olduğu gibi çalışarak programı ona göre yönlendireceğiz ve gece geç saatlere kadar hemşerilerimize ulaşım imkanı sağlayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.