Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Erdoğan: Aramıza nifak sokamayacaklar

Başbakan Erdoğan: Aramıza nifak sokamayacaklar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs'ta 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların ilk kez geldiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, saldırıları düzenleyenlerin toplumun birlik ve beraberliğini...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 14:34
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs'ta 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların ilk kez geldiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde vatandaşlara hitap etti.
Erdoğan, saldırıları düzenleyenlerin toplumun birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirterek, "Aramıza nifak sokamayacaklar." dedi.

Erdoğan ilçedeki ilk patlamada büyük hasar gören Reyhanlı Belediyesi binası önünde halka seslendi. Erdoğan, yaşanan sıkıntıların aşılacağını ve bunun için gerekli desteklerin de verildiğini ifade etti.

İş-Kur’dan tüm mağdurlara yönelik başlatılan bir süreç olduğunu söyleyen Erdoğan, “İşsiz olan kardeşlerimiz buradan da gerekli desteklerini 3 ay süreyle alacaklardır. Ayrıca süreç içerisinde ilçemizde attığımız bu adımları güçlendireceğiz. Bunu güçlendirmekle kalmayacağız, valimiz, belediye başkanımız, kaymakamımız, Adalet Bakanım, milletvekili arkadaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile ilçemizi çok daha güçlü kılacağız." diye konuştu.

Hatay'ın 10 ay sonra büyükşehir statüsüne kavuşacağını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu kararı biz verdik. Bu tür ilçeler artık kenarda kalmayacak. Buralar da büyük şehrin bir ilçesi olacak. Reyhanlı alt yapısıyla üst yapısıyla bundan nasibini alacak. Modern bir şehir olmanın adımlarını atacağız.”

Kısa süre sonra Reyhanlı’ya tekrar geleceğini söyleyen Erdoğan, bu gelişinin patlamalar nedeniyle olduğunu ifade ederek, "Başbakan olarak buraya olayın olduğu anda gelmiş olmam bazı çerçevelerce farklı değerlendirilebilirdi, bu işin istismarcıları var, bunlara fırsat vermeyin. Başbakan yardımcım, 3 bakanım, milletvekillerim, anında buraya geldi. Valim anında zaten burudaydı sürekli irtibat halindeydik. Bütün yardım mekanizmalarımı yoğun bir şekilde çalıştırdık. Daha sonra Cumhurbaşkanımız geldi. Biz sizi ne hükümet olarak ne devlet olarak yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi.

Vatandaşlara, istismar örgütlerine, topluma fitne sokmak isteyenlere asla prim vermemeleri çağrısında bulunan Erdoğan, bu odakların korkusunun toplumun birlik, beraberlik ve dayanışması olduğunu vurguladı.

"İşte bu dayanışma onların buralarda hayat bulmasını ortadan kaldıracaktır. Sizi Allah için seviyoruz. Suriye’den buruya gelen kardeşlerimiz sizin kardeşlerinizdir." diyen Başbakan, sözlerini şöyle tamamladı: "İnanıyorum ki Reyhanlılı kardeşlerim onlara sahip çıkar. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Alevi, Sünni, aklınıza ne gelirse hepsini yardandan ötürü severiz. Reyhanlı bize gönlü açık olan ilçemizdir. Bizimde onlara karşı her zaman gönlümüz açıktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da Allah'tan şifa diliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.