Dolar 32,4473
%-0.12
Euro 34,7421
%-0.66
Altın 2.437,530
%0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'27 Mayıs darbesi İstiklal Savaşı'na cumhuriyete ihanettir'

'27 Mayıs darbesi İstiklal Savaşı'na cumhuriyete ihanettir'

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili ve Seçim İşleri Genel Başkanı Mustafa Şentop, 27 Mayıs darbesinin İstiklal Savaşı'na ve cumhuriyete ihanet olduğunu söyledi.Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum, Erzincan, Ardahan ve...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 14:30
Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili ve Seçim İşleri Genel Başkanı Mustafa Şentop, 27 Mayıs darbesinin İstiklal Savaşı'na ve cumhuriyete ihanet olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburt illeri 5. Bölge Seçim Toplantısı'nı Erzurum Palandöken'de gerçekleştirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Seçim İşleri Genel Başkanı Mustafa Şentopülke genelindeki teşkilatların seçim eğitim çalışmalarının temmuz sonunda tamamlanacağını söyledi. AK Partili hükümetlerin 11 yıldır ülkeyi yönettiğini ve seçime hazır olduklarını dile getiren Şentop,"Milletin yüzde 50 oyunu almış bir parti olarak kendimizi her seçim gününün sonunda bir sonraki seçime hazır hale getirdik. Buradaki eğitimlerle teşkilatın genel yapısını gözden geçiriyoruz. Çünkü eğitim çalışmalarımızın neticesi sandığa rey olarak yansıyacak." diye konuştu.

'27 MAYIS DARBESİ İSTİKLAL SAVAŞI'NA VE CUMHURİYETE İHANETTİR'

27 Mayıs 1960 darbesinin İstiklal Savaşı'na cumhuriyeti ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmış en büyük ihanet olduğunu belirten Şentop," 27 Mayıs darbesini yapanlar seçimle iş başına gelemeyeceklerini bilen asker ve sivil bürokratlardı. TSK içindeki çete hükümeti devirdi. Dönemin Genel Kurmay Başkanı Erdelhun Paşa ile hava kuvvetleri komutanını yaka paça askeri okul öğrencilerine dövdürdüler. 27 Mayıs darbesi İstiklal Savaşı'na ve cumhuriyete ihanettir. Darbeden sonra ikinci cumhuriyet hükümetleri gibi sözcükler literatüre girdi. Yine darbeden sonra devletin resmi ideolojisi değişti." dedi. Şentop konuşmasında ayrıca yeni anayasa çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç da, teşkilat disiplinine sahip olduklarını dile getirdi. Kılıç, yeni bir seçim sürecine girilirken teşkilat eğitim çalışmalarının büyük bir öneme haiz olduğunu kaydetti. Kılıç, dinamik, heyecanlı bir teşkilata sahip olduklarına da dikkat çekerek,"Diri, dinamik bir teşkilatımız var. Bu nedenle uygulamalı eğitim çok önemli. Teşkilatı diri tutmak önümzeki seçim döneminde fayda sağlayacak. Bunun için sıkı ve disiplinli çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.




------

----------
p seçim işLeri başkanlığı bölge toplantısı 5. bölge
erz, can, ard bayburt
prof dr mustafa şentop gen baş yard.seçim işleri bakanı ist vekil
mustaga ataş seçik koordinat mkerkezi başkan ist vekil.
ali ihsan yavuz sib yar sakaryva akel

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.