Dolar 32,4045
%-0.25
Euro 34,7420
%-0.66
Altın 2.438,740
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB Dışişleri Konseyi toplantısında Suriye görüşülecek

AB Dışişleri Konseyi toplantısında Suriye görüşülecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, pazartesi günü Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısında Suriye konusunun tekrar ele alınacağını söyledi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Necip Fazıl...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 14:24
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, pazartesi günü Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısında Suriye konusunun tekrar ele alınacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 30. yıl dönümü dolayısıyla Konya’da düzenlenen programa katılmak üzere şehre geldi. AK Parti İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı Atalay ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, toplantı sonrası kısa bir basın açıklaması yaptı.

Kısakürek’in vefatının 30. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programa katılmak için Konya’ya geldiğini dile getiren Atalay, “Bugüne kadar üstatla ilgili böyle bir program yapılmamıştı. Bu Konya’ya nasip oldu. Konya’nın büyük bir bütünlük içinde geliştirdiği bir anma faaliyeti. Biz de merkezi hükümet olarak buna destek verdik. Necip Fazıl bizlerin yetişmesinde emeği olan bir kişi. İnsanlar için vefa çok önemli. Rahmetli üstadı bu şekilde anmak Konya’ya yakıştı doğrusu.” dedi.

Bakan Davutoğlu, hem anma faaliyetine katılmak, üstad ile ilgili kanatlerini paylaşmak hem de il danışma kurulunda Konya ile ilgili gelişmeleri istişare etmek için Konya’ya geldiklerini dile getirdi. Davutoğlu “Türkiye’nin her zaman Necip Fazıl gibi değerleriyle gelecek kuşaklara ışık tutacaktır.” dedi.

"SURİYE KONUSUNDA BÜYÜK BİR DİPLOMATİK İVME YAŞANIYOR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu sabah ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile tekrar bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Dün akşam da Suudi Arabistan ve Katar Dışişleri Bakanlarıyla görüşme yaptığını aktaran Davutoğlu şunları söyledi: “Sayın Başbakanımızın Washington ziyareti sonrasında Suriye konusunda diplomatik anlamda büyük bir ivme yaşanıyor. Öncesinde de zaten İstanbul’da yapılan Suriye Dostları Grubu Toplantısı'nda alınan kararlar vardı. Sayın Başbakanımız ziyaretiyle bu kararları en üst düzeyde istişare etme imkanı bulunmuştu. Daha sonra geçtiğimiz Çarşamba günü Amman toplantısıyla yeni bir çekirdek grup toplantısı yapıldı. Sonrasında daimi olarak temas halinde olup gelişmeleri gerekirse her gün istişare etmek üzere bakanlar arasında mutabık kalmıştık. Bu çerçevede muhalefetin İstanbul’da yeniden yapılanma toplantısı sürüyor. Tabi Suriye’nin geleceği açısından muhalefetin yeniden yapılanması çok yoğun istişarelere sahne oluyor. Pazartesi günü de Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısında Suriye konusu tekrar ele alınacak. Ben de o toplantıya katılacağım. Dolayısıyla bütün bunları istişare etme söz konusuydu. Dün ve bugün muhatabım dışişleri bakanlarıyla bunları görüştüm, gözden geçirdik. Bundan sonra da istişarelerimiz devam edecek. Cenevre veya herhangi başka yerde toplanacak uluslar arası konferans öncesinde uygun ortamın hazırlanması için olağanüstü bir çaba sarf ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.