Dolar 32,3684
%-0.21
Euro 34,7499
%0.03
Altın 2.434,670
%-0.16
Bist-100 10.048,00
%1.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milletvekili Yurttaş: Yasakçı değil, insan ve hak hürriyetlerinden yanayız

Milletvekili Yurttaş: Yasakçı değil, insan ve hak hürriyetlerinden yanayız

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, alkol düzenlemesinin yasakçı değil, insan ve hak hürriyetlerinden yana olduğunu bildirdi. Kanuna göre alkollü içkilerin her ne suretle olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımının...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 13:40
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, alkol düzenlemesinin yasakçı değil, insan ve hak hürriyetlerinden yana olduğunu bildirdi. Kanuna göre alkollü içkilerin her ne suretle olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımının yapılamayacağını belirten Yurttaş, insan için en büyük tehlikelerin alkol, sigara ve uyuşturucu olduğunu belirtti. Yapılan düzenlemeyle vatandaşların yaşam haklarını kısıtlamadıklarını, aksine daha yaşanabilir bir dünyanın kapılarını açmak için gayret sarfettiklerini dile getiren Yurttaş, alkollü ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlikler yapılamayacağını kaydetti. Alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları düzenlenebileceğine dikkat çekerek, “Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar, her ne suretle olursa olsun hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacak. Açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde, servis amaçlı materyallerde marka, amblem ve logo kullanılabilecek.” dedi.

Milletvekili Yurttaş, konu hakkında şunları kaydetti: “Biz yasağı savunmuyoruz ama vatandaşlarımızın hep birlikte sevgi, saygı, huzur, güven ve refah içinde yaşamasını kuvvetlendirmek, vazgeçilmezimiz olmalıdır. Alkollü içkiler otomatik makinelerle satılamayacak, her nevi oyun makineleri veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edilemeyecek. Basın yayın yoluyla satılamayacak, postayla satış yöntemi kullanılarak gönderilemeyecek. Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılamayacak. Sunum izni verilen yerlerde açık tüketilebilecek fakat tesis sınırları dışında içilmek üzere satılamayacak. İşletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satılamayacak. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere, 5 bin ile 50 bin lira arasında para cezaları verilecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.