Dolar 32,1948
%-0.15
Euro 34,7175
%-0.24
Altın 2.451,530
%0.78
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de koltuk savaşları erken başladı

CHP'de koltuk savaşları erken başladı

CHP'de grup yönetimindeki üç koltuk için erken yarış başladı

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 08:00
ANKARA- Bugün Gazetesi'nden Ezelhan Üstünkaya'nın haberine göre CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi'nin görev sürelerinin dolması nedeniyle 25 Haziran'da seçim yapılacak. Kapalı toplantıda yapılacak seçimin CHP içinde farklı gruplaşmaların olması nedeniyle zorlu geçmesi bekleniyor. 
MECLİS GRUBU KARIŞABİLİR
Grup başkanvekilliği seçimleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için de yeni bir genel başkanlık sınavı olarak görülüyor. Yeni isimlerin, ekipleri ikna etmemesi durumunda CHP'nin Meclis grubundaki kutuplaşmanın artacağına işaret ediliyor. Mevcut Grup Başkanvekillerinin yeniden göreve devam etmek istediği belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun sadece Hamzçebi'ye sıcak baktığı ifade edildi. İnce'nin milletvekilleri arasındaki konumuyla Kılıçdaroğlu'na rağmen seçilebileceği kaydedildi. İnce ve Hamzaçebi'nin ismi, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçiyor.
KOLTUK İÇİN TALEP ÇOK ÇOK
Emine Ülker Tarhan'ı ise parti içindeki ulusalcılar destekliyor. Meclis kulislerinde, yeni grup başkanvekillikleri için Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Konya Milletvekili Atilla Kart, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sinop Milletvekili Engin Altay, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın adı geçiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.