Dolar 32,2214
%0.06
Euro 35,0226
%0.04
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanların en eski partisi SDP’den Türkiye’nin AB üyeliğine destek

Almanların en eski partisi SDP’den Türkiye’nin AB üyeliğine destek

Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Almanya’nın en eski partisi Sosyal Demokrat Partisi'nin 150. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için Almanya’nın Leipzig...

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 15:50
Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Almanya’nın en eski partisi Sosyal Demokrat Partisi'nin 150. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için Almanya’nın Leipzig şehrinde bulunuyor. Almanya ziyaretinde Alman Sosyal Demokrat Parti lideri Sigmar Gabriel ile bir araya gelen Kılıç, görüşmede Gabriel’in Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiklerini söylediğini kaydetti.

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve 300 ülkeyi temsilen üst düzey siyasetçiler katıldığı Leipzig’deki kutlamalara katılan Türkiye-Almanya Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, burada ülkelerden gelen pek çok üst düzey siyasetçi ile de görüşme fırsatı bulduklarını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun da bulunduğu programla ilgili değerlendirmede bulunan Akif Çağatay Kılıç, “Burada Alman Sosyal Demokrat Parti lideri Sigmar Gabriel ile bir araya geldik. Kendisi AK Parti'nin sosyal devlet anlayışının, son 10 yılda gösterdiği politikalar ve yaptığı hizmetler ile ne kadar başarılı olduğunu bize aktardı. Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiklerini söylediler. SPD'nin başbakan adayı Peer Steinbrück ile de görüşme imkanımız oldu.” ifadelerini kullandı.
 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.