Dolar 32,2107
%0.15
Euro 35,1034
%0.03
Altın 2.471,300
%0.14
Bist-100 10.168,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barınağın temelini Bakan Yıldırım atacak

Barınağın temelini Bakan Yıldırım atacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapmayı söz verdiği Güzelbahçe balıkçı barınağının temeli 5 Ocak Cumartesi günü atacak. Yıldırım, “200 adet balıkçı motoru kapasitesi ile yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan bu barınak Ege bölgesinin en büyük balıkçı barınaklarından biri olma ayrıcalığını taşıyacak. İzmir için, bölgemiz ve balıkçılarımız için hayırlı olsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 15:51
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Güzelbahçeli balıkçıların yıllardır özlemini çektiği Balıkçı Barınağı ile ilgili proje hazırladı. Yalı Mahallesi’nde yapılması planlanan barınak projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporları tamamlandı ve imar planları düzenlendi. 200 balıkçı motoru kapasitesi ile yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan barınağın yaklaşık proje bedeli 25 milyon TL olarak hesaplandı. Proje kapsamında 775 metre uzunluğunda mendirek, 100 metrekare korunmuş su alanı ve 50 bin metrekare beton saha kaplama alanı yapılacak. Barınakta, ayrıca balıkçı teknelerinin bakım ve onarımlarına olanak tanıyan çekek alanı da yer alacak.

 

EGE BÖLGESİNİN EN BÜYÜK BARINAĞI İZMİR’E

 

Yıldırım, bakanlık olarak denizciliğin gelişmesi ve eski güzel günlerine dönmesi için 10 yıl boyunca önemli yatırımlarda bulunduklarını belirterek, “Ülkemizin denizci kimliğine tekrar kavuşmasını sağladık. Özellikle balıkçılığımızın gelişmesi için 10 yılda 40 adet yeni balıkçı barınağı yaptık, barınak sayısını 218’e çıkardık. Eski balıkçı barınaklarının neredeyse tamamını ise yeniledik. İzmir’e bu kapsamda çok büyük yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İzmir’i yat turizminin ve balıkçı barınaklarının kalbi yapacak yatırımlara başladık. Eski Foça Balıkçı Barınağı, Çeşme ve Sığacık Yat Limanları bunların en güzel örnekleri. Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı ise İzmir’imiz için olduğu kadar bölgemiz için de çok önemli bir yatırım olacak. 200 adet balıkçı motoru kapasitesi ile yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan bu barınak Ege bölgesinin ve ülkemizin ise en büyük balıkçı barınaklarından biri olma ayrıcalığını taşıyacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.