Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlığın yönetmeliği yeni kent merkezini kilitledi: Yatırımcıya ruhsat engeli

Bakanlığın yönetmeliği yeni kent merkezini kilitledi: Yatırımcıya ruhsat engeli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı ve Kordon’a getirdiği yükseklik artışı ile gündeme gelen Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği “İzmir’in Manhattan’ı” olarak anılan yeni kent merkezini adeta kilitledi. Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık tarafından yayınlanan iki ayrı düzenleme arasında kalan Konak Belediyesi’nde ilgili müdürlükler, yatırımcının önünü tıkayan ve bir süredir yaşanan ruhsat sıkıntısıyla gündeme gelen sorunun çözümü için belediye meclisinin yeni bir karar alarak ek düzenlemeye gitmesini istedi. Bakanlığın yönetmeliği yeni kent merkezini kilitledi

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 12:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de son dönemlerde yatırımcının gözdesi olan ardı ardına gökdelen inşaatlarının yükseldiği Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi’nde bir süredir yaşanan ruhsat çıkmazı nihayet sona erdi.

BAKANLIK MEVZUATI YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ TIKADI
Yeni Kent Merkezi olarak da adlandırılan ve Alsancak Liman arkasından başlayarak Salhane’ye kadar uzanan söz konusu bölgenin Konak Belediyesi sınırlarında kalan kısmında Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan mevcut imar planları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin yarattığı plan karmaşası mağdur etti. İki ayrı mevzuatın getirdiği farklı hükümler arasında ikilemde kalan Konak Belediyesi, yaşanan belirsizliğe son noktayı koydu.


 
SON KARAR: BÜYÜKŞEHİR’İN PLANLARI
Özel planlama alanı olarak belirlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beş binlik planlarla yapılaşma koşulları getirdiği alanla ilgili çıkmaz Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis toplantısında masaya yatırıldı. Sonucunu merakla beklenen sorunun çözümüyle ilgili çıkan sonuç ise yatırımcıyı sevindirdi. Özellikle çekme mesafeleri, yapı nizamları, yapı yaklaşma sınırı ve benzeri kısıtlamalarla ilgili yeni bir düzenlemeye gerek görmeyen Konak Belediyesi, önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı planlara uymaya devam edecek.
 
YATIRIMCI RAHAT NEFES ALDI
Bakanlığın plan hükümleri nedeniyle yeni projelere yönelik ruhsatları bir süredir askıya alan Konak Belediyesi’nde bu gelişme ile birlikte yaşanan sıkıntı ortadan kalkarken, gökdelen ve ticari yatırımların önündeki sınırlamalar da giderilmiş oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.