Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Okul Müdürü atamasında tartışma

İzmir'de Okul Müdürü atamasında tartışma

TÜRK Eğitim- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, düzenlediği basın toplantısında, üyeleri olan İlhan Öztürk'ün 48,865 ortalama ile dördüncü tercihi olan Bayındır Ergenli Şehit Cevdet Aygün Ortaokulu'nda, tercihleri arasında bulunan Kazım Dirik Ortaokulu Müdürlüğü'ne ise 47,25 puan ortalaması ile bir başka ismin görevlendirildiğini dile getirdi. Demir, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yönetmelik'in açık ve tartışmasız yoruma meydan vermeyen hükümlerini işine geldiği gibi uygulayarak bir kişiyi mağdur etmekte ve ağır hizmet kusuru işlemektedir" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 15:16
Basmane Semti'ndeki ofisinde basın açıklaması yapan Türk Eğitim- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, yönetici değerlendirme süreci ve yeniden müdürlük mülakatları sonrasında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yaşanan yönetici değerlendirme süreci ile sonrasında 2014 ve 2015 yıllarında yapılan ilk defa ve yeniden müdürlük mülakatları sonrasında yaşananların arap saçına döndüğünü ileri süren Başkan Demir, "Mülakatlar sonucu yapılan görevlendirmelerde yaşananlar İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anlaşılamaz tutumu ile bir girdaba dönüşmüş ve kendi kendini yutar duruma gelmiştir" dedi. Sendika üyesi İlhan Öztürk'ün yaşadıklarına da değinen Demir, "2015 yılı ilk defa ve yeniden müdürlük mülakatına girmeye hak kazananların yayımlandığı EK-2 puan üstünlüğü sıralamasında ilimizde ikinci sırada olan üyemiz İlhan Öztürk, mülakat sonucu 70 puan alarak görevlendirme talebinde bulunmuştur. Mülakat puanı olan 70 puan ve EK-2 puanı olan 28.865 ortalaması 48,865 puan ile dört tercih yapmıştır. Tercihleri arasında ikinci sırada bulunan Bayındır Kazım Dirik Ortaokulu'ndan 2014 yılında yapılan yönetici değerlendirme sonucunda 54,23 puan alarak ayrılmıştır. 2014 yılı ilk defa ve yeniden müdürlük mülakatına katılmış; ancak, baraj puanı olan 70 puanı alamayarak başarısız sayılmıştır. Tercihleri arasında bulunan Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tercihi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nin 5/C maddesi gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir. İkinci tercihi olan Bayındır Kazım Dirik Ortaokulu ile ilgili Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvurusuna şerh düşülmüş, 2014 yılında Kazım Dirik Ortaokulu Müdürlüğü yönetici değerlendirme sürecinde 75 puan altında kaldığı belirtilmiştir. Buna rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kazım Dirik Ortaokulu tercihi iptal edilmeyerek değerlendirmeye alınmıştır" diye konuştu.

DAHA DÜŞÜK PUANLI, BAŞKA KİŞİ ATANDI
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen 11 Eylül'de yayınlanan görevlendirme sonuç listesinde, İlhan Öztürk'ün 48,865 ortalama ile dördüncü tercihi olan Bayındır Ergenli Şehit Cevdet Aygün Ortaokulu'nda, tercihleri arasında bulunan Kazım Dirik Ortaokulu Müdürlüğü'ne ise 47,25 puan ortalaması ile bir başka ismin görevlendirildiğini dile getiren Demir, atamaların puan üstünlüğüne göre yapılması gerektiğini savundu. Sendika üyesi İlhan Öztürk'ün söz konusu durumun düzeltilmesi için dilekçe verdiğini hatırlatan Başkan Demir, "İlhan Öztürk'ün dilekçesine verilen cevapta, Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nin 10. madde 4. fıkrası gerekçe gösterilmiştir. Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği 10/4 Maddesi: 'Yöneticilik görev süresi uzatılmayanlardan yeniden görevlendirilmek isteğinde bulunanlar, aynı görevlendirme dönemiyle sınırlı olmak üzere, en son görev yaptıkları eğitim kurumlarında görevlendirilemez' demektedir. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik'in Tanımlar başlıklı 4. Maddesinin 1/c bendinde Dönem: Ders yılının başladığı tarihten yarıyıl tatilline ve yarıyıl tatili bitiminden ders kesimine kadar geçen süreyi kapsadığı belirtilmektedir. İlhan Öztürk'ün müracaatı, Yönetmelik'te belirtilen dönemden iki sonraki dönemi kapsamaktadır. Dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yönetmelik'in açık ve tartışmasız yoruma meydan vermeyen hükümlerini işine geldiği gibi uygulayarak bir kişiyi mağdur etmekte ve ağır hizmet kusuru işlemektedir. Ağır iş yükü altında çalışan yargı yerlerini hukuka açıkça aykırı bu işlem dolayısıyla gereksiz yere meşgul etmemek adına Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu hukuksuzluğu gidermesini bekliyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.