Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in turistik ilçesi dini merkez olacak

İzmir'in turistik ilçesi dini merkez olacak

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "Farklı bir dindarlığı var. Bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var" sözleriyle gündeme gelen İzmir'de külliye yapmak için harekete geçti. Menderes'te kendisine tahsis edilen yaklaşık 50 bin metrekarelik Hazine arazisine dev dini tesis ile eğitim birimleri ve lojman inşa edecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı projeyle ilgili imar planı çalışmalarını da tamamladı. İzmir'in turistik ilçesi dini merkez olacak

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 11:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'e yönelik kritik bir yatırım için duyuru geldi. Geçtiğimiz yıllarda mülkiyeti Hazineye ait 48 bin 964 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde “Dini Yüksek İhtisas Merkezi” yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilen Menderes ilçesi Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazlarla ilgili plan çalışmaları tamamlandı.


TURİSTİK İLÇEDE "KÜLLİYE" YAPILACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Menderes'te Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılması planlanan “Dini Yüksek İhtisas Merkezi” ile ilgili hazırlanan beş binlik ve binlik imar planlarını askıya çıkardı. Bakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen ve söz konusu alanda lojman, eğitim tesisi, idari tesis, yurt, kurs, kütüphane, konferans salonu, lojman, aşevi binaları, cami ve cami ile ilgili müştemilatların yapılabilmesine imkân sağlayacak şekilde imar planı değişikliğine giderek, projenin önünü açtı.
 
KAMUSAL ALANLARIN YERİNE DİNİ TESİS KULLANIMI GETİRİLDİ
Buna göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 27 Eylül 2013 tarihinde Diyanet'e tahsis edilen Kemalpaşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan toplam 48 bin 964 metrekarelik Hazine arazisinin 33 bin 324 metrekaresine Büyük Cami ve Külliyesi inşa edilecek. Yerel yönetimin imar yetkisini by-pass eden bakanlık tarafından hazırlanan planlara göre, söz konusu arazide bulunan belediye hizmet alanları ve konut kullanımı da ortadan kaldırılırken, alanın kalanına ise eğitim tesisi, idari tesis, dinlenme salonu, yurt, kurs, kütüphane, konferans salonu, lojman, aşevi binaları gibi birimler inşa edilecek. Plan dahilinde yol ve park gibi kamusal kullanım alanlarının kapsamını da daraltan bakanlık tarafından yapılan imar değişikliği 5 Kasım 2015 tarihine kadar itiraz ve görüşlere açık olacak.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.