Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak merkez, kafasına göre herkes!

Konak merkez, kafasına göre herkes!

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta esnafın ve işletmelerin kural tanımaz kaldırım işgalleri vatandaşlara adeta saç baş yoldurtmaya devam ediyor. İzmir'in en uzun caddelerinden olan Mithatpaşa Caddesi'nde ortaya çıkan son manzaralara isyan eden İzmirliler, belediyeleri göreve davet ederek kamuya ait alanlara çeki düzen verilmesini istedi. Konak merkez, kafasına göre herkes!

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 12:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentin ekonomik anlamda kalbi konumunda bulunan ve ekonomik açıdan en canlı noktaları arasında yer alan Mithatpaşa Caddesi'nde görenlere "yok artık" dedirten manzaralar yaşanıyor. Esnafın kaldırım işgalleri nedeniyle yolda yürümekte zorlanan vatandaşlar, taşıt trafiği arasında adeta cambazlık yapmak zorunda kalıyor.
 

 
YÜRÜYECEK YOL KALMADI, KALDIRIMLAR ELDEN GİTTİ
Mithatpaşa Caddesi'nin dar kaldırımları olarak da bilinen Karataş Lisesi civarında kısa süre önce restore edilerek butik otel ve pastane olarak işletmeye açılan tarihi yapı önünde yaşanan işgal manzarası vatandaşları zorda bıraktı. Konak'a kadar uzanan dar kaldırımlarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, kaldırımlara çeki düzen getirilmesini ve belediyelerin kamusal alanlara sahip çıkmasını isterken, işletmelerin attıkları masa ve sandalyelerin yanı sıra kaldırımları bahçe şeklinde kuşatmalarına isyan etti. Taşıt yoluna kadar taşan iş yerlerinin hem çevre esnafını, hem yolda yürüyen vatandaşları hem de çoğunlukla sıkışıklık yaşanan trafiği olumsuz etkilediğine dikkat çeken İzmirliler, yaşanan manzaraya bir son verilmesini ve caddeye çeki düzen getirilmesini istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.