Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atık yağları topla, ödülünü kazan

Atık yağları topla, ödülünü kazan

Bornova Belediyesi çevre bilincini geliştirmek için ilköğretim öğrencileri arasında ödüllü “Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” düzenliyor. Okullar bitkisel atık yağları toplayıp hediyeler kazanırken, yağların biodizel ve bioelektriğe dönüşmesi sayesinde çevrenin korunmasına da katkı sağlanıyor.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 09:59
İZMİR - Bornova Belediyesi, ilköğretim öğrencileri arasında “Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” düzenliyor.  Öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşama anlayışını hayata geçirmek için başlatılan ödüllü Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası sayesinde, atık yağlar doğayı kirletmeden biodizel ve bioelektriğe dönüşecek. 16 Mayıs 2016’da son bulacak başvuruların ödülleri ise Çevre Koruma Haftası’nda sahiplerini bulacak.  
 
Alo atık hattı
 
Bornova sınırlarındaki tüm ilköğretim okullarının katılabileceği yarışma kapsamında öğrenciler; atık yağları, okullarında bulunan atık yağ toplama bidonlarında biriktirecekler. Atık yağ bidonları dolduğunda okul yönetimi bunları teslim etmek için 999 29 29 (dahili 2300)  numaralı Bornova Belediyesi Alo Atık hattını arayarak teslim edebilecekler. Toplanan yağlar lisanslı atık yağ toplama firmaları tarafından ölçümleri yapılarak teslim alınacak. İlgili firma okul yönetimine, teslim aldığı atık yağ miktarı ile ilgili bir form bırakacak.


 
Ödüller Çevre Haftası’nda
 
Bornova Belediyesi’nde oluşturulan komisyon okulların topladığı yağ miktarına karşılık çeşitli ödüller verecek. Kampanya sonunda  en fazla miktarda yağı toplayarak birinci olan İlkokul ve ortaokula birer adet projeksiyon cihazı ödülü verilecek. İkinci olan okula birer adet yazıcı, üçüncü olan okula ise birer adet fotoğraf makinesi ödülü verilecek. Dereceye giren okullar ödüllerini Çevre Koruma Haftası’nda alacak.
 
Kampanya kapsamında tonlarca atık yağın toplanmasının hedeflendiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Hedef kitle olarak özellikle çocuk ve gençlerimizi belirledik. Çünkü amacımız geleceğine sahip çıkan bilinçli nesiller yetiştirmek” dedi.
 
 
BİLGİLENDİRME ve  DOSYA TESLİM ADRESİ:
 
Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü
2 Sokak No: 7 Kat: 5 Ergene Mah. İçtaş Hizmet Binası Bornova/İZMİR  
 
ATIK YAĞ TESLİMİ İÇİN İLETİŞİM TELEFONU:
 
999 29 29 (Dahili :2204-2210)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.