Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta flaş işgaliye hamlesi

Konak'ta flaş işgaliye hamlesi

Önceki ay İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işgaliye ücreti aldığı kıyı, sahil şeridi, yol ve meydanlardaki yetkiyi devralan Konak Belediyesi’nden flaş bir hamle geldi. Bölgedeki esnafın taleplerini değerlendiren ilçe belediyesi, söz konusu alanlarda denetim yetkisini de istemek amacıyla çalışma başlattı. Konak Belediyesi denetim yetkisini isteyecek mi'

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 21:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi, Sayıştay ve Maliye Bakanlığı ile yerel idare arasında çıkmaza yol açan işgaliye krizi sonrasında ilçe belediyelerine yetki devri yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını bir kez daha çalmaya hazırlanıyor. Mevcut yönetmelik kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin işgaliye ücretlerini topladığı yeşil alan, kıyı, yol ve meydan gibi yerlerde yetkiyi alan ilçe belediyesi, söz konusu bölgelerin denetimini de devralmak için kolları sıvadı.
 
 
KORDON ESNAFININ TALEBİ GÜNDEME TAŞINDI
Bayram öncesinde Kordon’da gerçekleşen zirvede bölge esnafının Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’tan başlıca talebi olan “yetki devri” konusu belediyenin Ekim ayındaki ilk meclis toplantısında resmiyet kazandı.
 
İLÇE BELEDİYESİ DENETİM YETKİSİNİ DE İSTEYECEK Mİ'
Yapılan son düzenleme doğrultusunda işgaliye ve reklam gelirini toplama yetkisini devralan ilçe belediyesinin civardaki restoran, kafeterya, alkollü mekanlar gibi alanlara yönelik denetimi de üstlenmesini isteyen işletmecilerin talepleri meclis gündemine taşındı. Meclis üyeleri tarafından verilen önerge farklı görüşleri de beraberinde getirirken, denetimin Konak Belediyesi’ne ait zabıta birimine geçip geçmeyeceği ise merak konusu oldu.
 
PEKDAŞ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
İlçe belediyelerinin elini maddi açıdan rahatlatan ve Sayıştay’ın görüşüne uyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu düzenlemesi sonrasında gözler bir kez daha Konak Belediyesi’ne çevrilirken, Başkan Sema Pekdaş’tan önemli bir açıklama geldi. Konuyla ilgili araştırmalarının sürdüğünü ancak, esnaftan gelen söz konusu talepleri uygulama olarak hayata geçirmelerinin mümkün olmadığını aktaran Pekdaş, “Bize bu konuda gelen bir talep bile değerlidir. Ancak bu konu belediye meclisinin yetkisinde değil. Sayıştay’ın burada vermiş olduğu doğru bir karar var. Biz ilçe belediyesi olarak işgaliye toplama yetkisini aldık. Ancak zabıtamızın burada, söz konusu alanlarda denetim yetkisini devralması hukuken mümkün değil. Yönetmelik buna müsaade etmiyor. Burada bütünlük açısından görev Büyükşehir Belediyesi’nindir. Uygulama yönünden bir değişiklik olması ve denetim yetkisini almamız mevcut mevzuat açısından olanaklı değil” şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.