Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atıl durumdaki mezbaha binası gençlik merkezi oldu

Atıl durumdaki mezbaha binası gençlik merkezi oldu

İZMİR'in Dikili ilçesindeki, uzun yıllar mezbaha olarak kullanılan tek katlı atıl durumdaki bina, belediye tarafından yenilenerek, gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik, kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği merkeze TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in ismi verilirken, açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 16:40
Dikili Belediyesi, Bademli Yolu üzerindeki, 29 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası'nın getirdiği zorunluluklar nedeniyle kapatılan, atıl durumdaki mezbaha binasını gençlik merkezine dönüştürdü. Denize sıfır konumdaki bina "sevginin renkleri" temasıyla rengarenk boyanarak, kentin dokusunu bozmadan, çevreci ve modern bir görüntüye kavuşturuldu. Terası, bahçesi ve içinde bir de kitaplığın bulunduğu merkeze, belediye meclisi kararıyla uluslararası kamuoyunda insan hakları, insani yardım ve küresel barış konusundaki çalışmalarıyla tanınan TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili 39 yaşındaki Şafak Pavey'in ismi verildi.



CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, seçimi kazandığında, çocuklar, gençler ve kadınların kendileri için birinci derecede önemli olduğunu söylediğini hatırlatıp, "Bu düşüncemizle ilçemizdeki gençlerimizin sosyal olarak kendisini geliştireceği bir merkezi yapma sözümüz vardı. Çünkü ilçemizde gençlerimize ait bir tesis yoktu. Belediye başkanı seçilinceye kadar benimde veteriner olarak görev yaptığım, fakat Bütünşehir Yasası'yla atıl duruma düşen mezbaha binasını geliştirdiğimiz projeyle ilçemizde yaşayan genç kardeşlerimizin boş zamanlarını sosyal faaliyetlerle değerlendirmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması, bilgi alma, bir araya gelmesi, sosyal, sanatsal etkinlikler düzenlemesi için gençlik merkezine dönüştürdük.



Dikili'nin gençlerinin sosyal ve kültürel yaşamına büyük destek sunacak bu önemli gençlik merkezini böylelikle ilçemize kazandırmış olduk. Bu güzel tesise Türk siyasetinde genç yaşına rağmen kısa zamanda başarılı çalışmalar gerçekleştirip TBMM Başkanvekilliği görevine kadar yükselen ülkemizin aydınlık yüzü Şafak Pavey'in isminin yaşarken verilmiş olması da bizim için çok önemlidir" dedi.



Açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan Şafak Pavey Gençlik Merkezi'nde, gençlik, kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.