Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'nın bilinmeyen tarihine ışık tutulacak

Aliağa'nın bilinmeyen tarihine ışık tutulacak

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde yaşayan tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca, 'Aliağa'nın Antik Kentleri' adıyla kitapçık hazırladı. İzmir'de o ilçenin bilinmeyen tarihine

  • Ege Postası
  • 12.09.2015 - 15:41

Aliağa İlçesi'nde Aeolis medeniyetinin izlerini taşıyan Kyme, Myrina, Gyrnelion ve Aigai gibi antik kentlere ait bilgileri; Türkiye'de yaşayan Almanyalı Wili Weber ile birlikte kaleme alan Sebahattin Karaca'nın hazırladığı kitapçık, Aliağa Belediyesi'nin de desteğiyle basılmak üzere matbaaya gönderildi. Aliağa'nın bilinmeyen tarihine ışık tutmayı hedefleyen kitapçığın öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacağını belirten Sebahattin Karaca, yabancı kaynaklara ulaşma ve tercüme noktasında çalışma arkadaşı Wili Weber'in kendisine büyük destek olduğunu, Macar, Avusturya, Alman ve İngiliz kaynaklarından yararlandıklarını söyledi. 


Hazırladıkları kitapçığın özellikle Aliağa'da yaşayan ve eğitim gören öğrencilere çok faydalı olacağına inandığını dile getiren Karaca, "Tarihin en kısa tanımı insanların bütün geçmişidir. Bu çalışmamızda yalnızca Aliağa'nın 3 bin yıl kadar öncesindeki tarihsel ve toplumsal yapısına değindik. Aliağa Belediyesi ile işbirliği yaparak hazırladığımız kitapçıkta Ege kıyılarında kurulan, başkenti Kyme olan ‘12 Aiol Antik Kenti'nin sadece Aliağa ilçesi sınırları içinde olanlarının kısa tarihini aktarmaya çalıştık" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.