Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli patenciler İzmir'i tercih etti

Milli patenciler İzmir'i tercih etti

Türkiye'nin buz pateninde madalya umudu milli sporcular Çağla Demirsal ve Berk Akalın, Gediz Üniversitesi öğrencisi oldu. Lise eğitimlerini ABD'de tamamlayan başarılı çift, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğrenim görecek.

  • Ege Postası
  • 12.09.2015 - 11:22
Çiftlerde ay-yıldızlı formayı temsil eden tek sporcular olan Çağla ve Berk, bir yandan derslere girecek bir yandan da 2018'de Güney Kore'de gerçekleştirilecek Kış Olimpiyatları'na İzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerinde hazırlanacak. 2012'deki Ice Challenge Yarışması'nda birinciliğe ulaşan, 2013'te düzenlenen 38'inci Dünya Gençler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda finale kalarak en iyiler arasına giren milli patenciler, bu alanda ülkemize ilk olimpiyat madalyasını kazandırıp ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyor. 

İzmir'in kendilerine uğurlu geleceğine inanan Çağla ve Berk, “Bu güzel şehre ve üniversitemize olimpiyat madalyası hediye edebilirsek ne mutlu bize. Bunun için kendimize güveniyoruz, iyi hazırlanarak bu hayalimizi gerçeğe dönüştürebiliriz" dedi. 

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de başarılı 2 milli sporcunun Gediz Üniversitesi öğrencisi olmasının sevincini yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Çevik, “Kalbimiz onlar için atıyor, her zaman yanlarında yer alacağız. Milli formayla elde edecekleri her başarı bizim için kıvanç kaynağı olacak" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.