Dolar 32,2013
%0
Euro 35,0540
%0.13
Altın 2.519,660
%0.76
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuduz şüphelisi Suriyeli hasta hemşireye saldırdı

Kuduz şüphelisi Suriyeli hasta hemşireye saldırdı

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Ünitesi'ne köpek ısırması şikayetiyle başvuran Suriye uyruklu bir kişi, iddiaya göre yakınında bulunan enjektörü alarak serviste görevli hemşireye saldırdı. Boynundan yaralanan hemşerinin durumunun iyi olduğu ancak yaşadığı şoku üzerinden atamadığı, Suriyeli hastanın ise yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü bildirildi. İzmir'de kuduz şüphelisi Suriyeli hastadan

  • Ege Postası
  • 11.09.2015 - 16:15
Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Ünitesi'ne dün köpek ısırması şikayetiyle başvuran Suriye uyruklu bir kişi hemen tedaviye alındı. Kuduz şüphesiyle hastaneye yatışı yapılıp tedavisine başlanan Suriyeli hasta, iddiaya göre saldırgan tavırlar sergiledi ve yakınında bulunan bir enjektörü alarak serviste görevli hemşireye saldırdı. Boynundan yaralanan hemşirenin durumunun iyi olduğu ancak yaşadığı şoku üzerinden atamadığı belirtildi. Durumu kötüleşen hasta ise Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. 

Konuyla ilgili İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu hastanın Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşadığı, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çalıştığı ve 2- 3 ay arayla Suriye'ye giriş- çıkış yaptığı, geçen Temmuz Suriye'ye gittiği sırada, ailesine ait köpek tarafından sol ayağından ısırıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Suriyeli hastanın köpeği öldürdüğü, Türkiye'ye döndükten sonra şikayetlerinin ortaya çıktığı ve geçen Çarşamba da İzmir'e sevk edildiği bildirildi. Tedavisi süren hastadan, gerekli numunelerin alınması için Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şubesi'nden de bir ekibin görevlendirildiği belirtildi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.