Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli Japonlar

İzmirli Japonlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen , “İzmir için Ulaşım - Tasarım Atölyeleri- Merutemu' başlıklı çalıştay kapsamında kentin tarihi ve doğal dokularını dikkate alan öğrenciler, geleceğin deniz araçlarını hazırlıyor.

  • Ege Postası
  • 12.09.2015 - 11:17
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen'in de katıldığı çalışmalarda, öğrenciler kentin turizm potansiyelini arttırmayı hedefliyor. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, Japonya'dan 11 öğrenci ve öğretim üyesi ile Suzuki Tasarım Direktörlerinden Moriyoshi Hattori'nin katıldığı belirterek, “Türk ve Japon öğrencilerimiz gruplar oluşturarak, İzmir'e özgü hayallerindeki tasarımlar için çalışıyor. Kentin ihtiyaçlarını dikkate alan tasarımlar yaparak, İzmir'in deniz ile bağını güçlendirmeyi hedefliyorlar. Bugüne dek deniz ulaşımı bir yakadan diğerine gitmek için kullanılmış ve bugüne dek de kullanılan araçlar denizi kirletmiş. Öğrencilerimiz tasarımlarında özellikle denizi kirletmeyen ve insanı denizle bütünleştiren tasarımlar oluşturuyor" dedi. 


Yrd. Doç. Dr. Özcan, çalıştay süresince bölgeye özgü deniz araçlarının geçmişine ve bugününe ışık tutan yat ve tekne imalatçılarını ziyaret ettiklerini de vurgulayarak, etkinliğe sadece Türk ve Japon öğrencilerin değil İEÜ'de eğitim gören yabancı öğrencilerin de katıldığını söyledi. 


Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasuko Takayama, kültürel farklıların Türk ve Japon öğrencileri zorlasa da çok yaratıcı ve yenilikçi tasarım sonuçlarına ulaştırdığına işaret ederek, öğrencilerin, özgün bir deneyim yaşadığını kaydetti. Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasuko Takayama, Başkan Demirtaş'a Japon çay bardağı hediye etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.