Dolar 32,4041
%0.14
Euro 34,8085
%0.05
Altın 2.398,840
%0.08
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksoy: Hizmet siyaseti ağırlık kazanırsa…

Aksoy: Hizmet siyaseti ağırlık kazanırsa…

AK Parti tarafından İzmir'de iki kez Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen siyasetçi ve iş adamı Taha Aksoy, Başbakan tarafından 2014 yerel seçimlerinde İzmir adayı olarak açıklanan Bakan Binali Yıldırım’ın çok güçlü bir isim olduğunu söyledi.Yıldırım hakkında kentin hiçbir kesiminde olumsuz bir görüşe rastlamadığını ifade eden Aksoy, her kesimden Bakan Yıldırım'ın İzmir için büyük hizmetler üreteceği yönünde kanaat olduğunu söyledi. Aksoy, İzmir’de hizmet siyasetinin ağırlık kazanması halinde Binali Bey’in Büyükşehir Belediye Başkanı seçileceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2013 - 19:16
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti tarafından 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde üst üste İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Taha Aksoy, AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerindeki İzmir adayı Binali Yıldırım’ın parti adına en doğru seçim olduğunu söyledi. AK Parti’den İzmir’de 2004 yerel seçimlerinde Büyükşehir adayı olarak ilk kez siyaset arenasına çıktığında merhum Ahmet Piriştina’ya, 2009 seçimlerinde yine aday olarak yer aldığı seçim yarışında Aziz Kocaoğlu’na kaybeden Aksoy, her iki seçimin de hizmet odaklı olmadığını söyledi, İzmirlilerin 2014 seçimlerinde ideolojik olarak oy kullanmamaları gerektiğini ifade etti.

GÜÇLÜ BİR İSİM

AK Parti tarafından iki kez Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen siyasetçi ve iş adamı Taha Aksoy, Başbakan tarafından İzmir’de düzenlenen organizasyonla 2014 yerel seçimleri için İzmir adayı olarak açıklanan Bakan Binali Yıldırım’ın çok güçlü bir isim olduğunu söyledi.

HİZMET SİYASETİ AĞIRLIK KAZANIRSA

Yıldırım hakkında kentin hiçbir kesiminde olumsuz bir görüşe rastlamadığını ifade eden Aksoy, “ Her kesimden Binali Bey’in İzmir için büyük hizmetler üreteceği yönünde kanaat var. İzmir de eğer hizmet siyaseti ağırlık kazanabilirse Binali Bey seçilir. Büyük katkısı olur İzmir’e... Türkiye’de gelmiş geçmiş en başarılı bakan.Naif bir kişiliği var İzmir’e çok uyar… Espriyi de hiçbir zaman kaybetmiyor. AK Parti adına iyi bir seçim yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Binali Bey teşkilatında istediği bir isimde…Bu da önemli teşkilat açısından.Seçim mücadelesi inşallah yerel seçime yakışır bir şekilde geçer.İnsanlar kendilerine hizmet edecek ekipleri belirlerken verilecek hizmete bakmalı… O zaman karlı çıkar İzmir . Başarılı bir seçim süreci geçireceğini düşünüyorum Binali Bey’in…Seçilirse de çok başarılı olacağını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

2004 VE 2009’DA HİZMET DÜŞÜNÜLMEDİ

2004 ve 2009 yerel seçim sürecini hatırlatan Aksoy, " Her iki seçimde de İzmir siyaseti AK Parti ve AK Parti karşıtları diye gruplandı. Diğer partilerden daha büyük boyutta seçmen kitlesi olduğu için CHP kazandı. Başka bir partide olabilirdi. İzmir siyaseti partiler arasında seçim yapmadı ya AK Parti ya da AK Partili olmayan diye ayrıldı,hizmet düşünülmedi…” diye konuştu.

YAPTIKLARI ORTADA!

Aksoy, olası Yıldırım, Kocaoğlu yarışı için ise, “ İzmirliler oy kullanırken nelere dikkat edecek ona bakmak lazım. İdeolojik oy kullanacaksa adaylar arasında artının eksinin önemi yok. Hizmete bakılacaksa Binali Bey’in Türkiye ölçeğinde dünya ölçeğinde bir başarısı var. Aziz Bey’in 10 yılda İzmir’i nereden alıp nereye getirdiği tartışılabilir.  Binali Bey'in ulaşımı ülkede nereden alıp nereye getirdiği ortada. Vatandaş en iyi değerlendirmeyi yapacak.Bu olmasın da kim olursa olsun havası İzmir’in hayrına olmaz. ” diye konuştu.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ YİNE SÜRSÜN

Hem Piriştina’yla hem de Aziz Bey’le belediye başkanlığı için giriştiği yarışın demokrasi şöleni şeklinde geçtiğini altını çizen Aksoy, “ Belden aşağı vurulmadı halkın oyunu almak için olmayacak yöntemlere başvurulmadı. En centilmen geçen seçim süreci İzmir'de oldu. Umut ediyorum 2014 seçimleri de İzmir’de demokrasi şenliğinde geçer” dedi.

ŞİMDİ BENİM GÜVEN DUYUP DUYMAMAM ÖNEM TAŞIMIYOR

2009 seçimleri öncesi katıldığı bir TV programında Kocaoğlu için  “Kendi kasamı emanet edecek kadar güvenirim” demesinin kentte hep farklı algılandığını ifade eden Aksoy, “Benim demek istediğim, kişisel güvenim var mesleki güvenim yoktu. Hep farklı olarak gündeme getirildi. Şimdi benim güven duyup duymamam hiçbir önem taşımıyor. İzmirliler değerlendirmesini yapacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.