Dolar 32,4141
%0.11
Euro 34,5942
%0.02
Altın 2.384,480
%0.18
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adliye önündeki eyleme müdahale

Adliye önündeki eyleme müdahale

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulunan polis ile grup arasında kovalamaca yaşandı. İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapmanın yasaklanmasına...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:18
Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulunan polis ile grup arasında kovalamaca yaşandı.

İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapmanın yasaklanmasına rağmen, basın açıklaması yapmak isteyen Halk Cephesi adlı gruba polis yine müdahalede bulundu. Yaklaşık 10 kişilik grup önce açıklamaya izin verilen meydanda toplandı. Bir süre bekleyen grup daha sonra sloganlar eşliğinde eylem yapılmasına izin verilmeyen alana geldi. Bu sırada tedbir alan polis, söz konusu yerde eylem yapılamayacağını aksi takdirde müdahalede bulunacağı yönünde uyarılarda bulunmaya başladı.

Uyarılara aldırmayan grup pankart açıp ve slogan atmaya devam etti. Bu sırada gruptan biri Pazartesi günü Mavi Marmara davasında kalabalığa izin verildiğini, kendilerine ise izin verilmediğini iddia etti. Ancak Mavi Marmara davasını izlemeye gelenlerin aksine izin verilmeyen alanda eylemlerine devam eden gruba polis müdahale etti. Polis kalkanlarıyla grubu uzaklaştırmaya başladı. Bu sırada eylemciler polise tekme ve taş atmaya başladı. Bunun üzerine de polis gaz ve cop kullandı. Çağlayan Meydanı’na çıkan grup slogan atmaya devam etti. Burada bekleyen panzer de eylemcilere müdahale etti. Tazyikli su sıkılan eylemcilerin meydandan ayrılmaması üzerine çevik kuvvet ekipleri kovalamaya başladı. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu eylemciler ara sokaklara kaçtı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.