Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adı küçük,kendi büyük kurultay

Adı küçük,kendi büyük kurultay

Kadın Küçük Kurultay'ı CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından 4-5-6 Ekim tarihlerinde Genel Merkez'de toplandı. Kadın Kolları MYK Üyeleri, Kadın Kolları İl Başkanları, kadın PM Üyeleri, kadın YDK Üyeleri, kadın MYK üyeleri, İl Genel Meclislerinin kadın üyeleri ve kadın muhtarların katıldığı toplantıda Küçük Kurultay'ın ilk gününde görev yapmış eski Kadın Kolları Genel Başkanlarına plaket verildi. Genel Başkan yardımcıları Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan ve Yakup Akkkaya'nın kurultay delegelerine hitap ettiği kurultayda kadınlar İl Kadın Kolları Başkanları, illerinin Kadın Küçük Kurultay'ı için hazırladıkları raporları sundular.

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 12:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER MERKEZİ- Kurultaya katılan il kadın kolu başkanlarının 3 ana başlıkta atölye çalışması yaptıkları ve kendilerini geliştirme fırsatı buldukları toplantıda konu başlıkları; "1-Kadının yerel siyasette temsili ve katılımı, 2-Toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel yönetimlerde kadın politikaları, 3-Yerel siyaset ve yerel yönetimlerde kadını görünür kılmak ve çözüm önerileri" idi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku da gerçekleştirilen kurultayı önemli bulduklarını ifade ederek," Kadın Küçük Kurultay'ını 4-5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdik. İzmir çok yoğun olarak katıldı. Parti Meclisi üyeleri Berrin Gürçay Dilekçi, Seniye Nazik Işık, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer, 5 İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyesi, Bayraklı ve Çiğli İlçe Kadın Kolu Başkanları ve 30 civarında kadın üyemiz ile en güçlü katılım yapan il bizdik. İzmir'den evlerinden, eşlerinden, çocuklarından izin alarak gelen ve 3 günü bizlerle geçiren tüm kadınlarımıza gösterdikleri hassasiyet için özellikle teşekkür etmek isterim. İzmir'li kadın gücünü ve damgasını Kurultay'a vurdu.
Bu Kurultay Genel Merkezimizin kadına gösterdiği değerin tam bir göstergesiydi. Genel Sekreterimiz sayın Bihlun Tamaylıgil 3 gün boyunca Divan Başkanlığımızı yaptı ve kadınların yanında durduğunu güçlü bir şekilde bizlere gösterdi. Yoğun programına rağmen 3 günü bizlerle geçirmesi, bizleri dinlemesi önemli.
Kurultay'ımızın son gününde sayın Genel Başkanımız bizlere hitap etti. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizlerle yaklaşık bir saat geçirmesi tüm il kadın kolu başkanları için son derece motive edici bir durumdur. Yaklaşan yerel seçimler için kadın kolu il başkanları müthiş moral ve özgüvenle şehirlerine döndüler. Bugünden tezi yok alanlardayız. Kadınlara bir bir, kapı kapı gezerek ulaşacağız. Onlara Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkını veren parti olduğunu anlatacağız. Partimizin kadını birey olarak gördüğünü, eşit yurttaş olarak tanımladığını ve kadınlarla ilgili projelerini tüm ayrıntılarıyla komşularımıza, hemşehrilerimize anlatacağız. Kadının yerinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ve partimizin kapılarının kadınlara ardına kadar açık olduğunu tüm kadınlar bilsin istiyoruz. Bugünden tezi yok ben başta olmak üzere İzmir'de yaşayan tüm Cumhuriyet Halk Partili kadınlarımız CHP'de kadın olmak ayrıcalığını İzmirliler’e anlatacak." dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.