Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ademhan, 'Barajı İzmir yıkacak'

Ademhan, "Barajı İzmir yıkacak"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, pazaryerlerinde halkla buluştu HDP'nin adayı Ademhan pazaryerlerinde seçimin nabzını tuttu

  • Ege Postası
  • 30.05.2015 - 09:31
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, “Barajı İzmir yıkacak” dedi.
HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, Hatay Pazaryeri ve Uzundere Eski İzmir Pazaryeri’ni ziyaret etti. Pazarcı esnafı ve vatandaş ile buluşan Ademhan, 7 Haziran’da İzmir halkının demokrasiye güç verecek bir tercih yapacağını kaydetti.
Ademhan, 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İzmir halkının HDP’ye ciddi bir destek verdiğini kaydederek, “İzmir, demokrasi adına en doğru ve ilerici tercihleri yapan bir kent. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oransal olarak Türkiye’deki en büyük oy artışı İzmir’de yaşandı. İzmir halkının bu desteğini 7 Haziran’da da göstereceğine inanıyoruz” diye konuştu.
 
AKP’Yİ DURDURACAĞIZ
Ademhan, 7 Haziran’da İzmir’de alacakları desteğin hem seçim barajını yıkmaya hem AKP faşizmine dur demenin desteği olacağının altını çizerek, “İzmir, gerçekten laik, demokratik cumhuriyeti savunmanın kentidir. Bugün, Türkiye sözüm ona ‘istikrarın sürmesi’ adına başkanlık sistemine sürüklenmeye çalışılıyor. Bu ülkemizin demokrasi birikimini geriye götürmekten başka bir şey değildir. Bu nedenle İzmir halkının AKP’yi durduracak tek güç olan HDP’ye oy vereceğine inancım tamdır” açıklamasını yaptı.
 
AKP İLE KOALİSYON MU, ASLA!
Pazaryerlerinde esnafla ve halkla sohbet eden Ademhan, kendisine ‘AKP ile koalisyon yapacak mısınız'’ sorusu yöneltildi. Ademhan, “Halkımız emin olsun. 13 yıldır yolsuzluklarla ülkemizi talan eden, yasaklarla halkımızın üzerinde TOMA’lar, gaz bombaları yollayan ve halk düşmanı ekonomi politikalarıyla halkımız yoksulluğa mahkum eden AKP ile asla koalisyon yapmayız. Gerçek bir muhalefet ile AKP’nin bu kokuşmuş düzenini halkımıza ifşa edip, bir dahaki seçim için iktidara yürüyeceğiz. Biz, AKP’ye can suyu vermeyeceğiz. Demokratik yollarla ve halkımızın desteğiyle, AKP’nin siyasetini tarihin sayfalarına gömeceğiz. Bunun için AKP ile asla koalisyon yapmayacağımıza herkes emin olabilir” sözlerine yer verdi.
 

PAZARCI ESNAFININ YANINDAYIZ
Ademhan, TBMM’de pazarcı esnafının da sorunlarının takipçisi olacaklarını kaydederek, “Şundan şüpheniz olmasın ki, ben vekil olduğumda haftanın 3 gününü yine İzmir’de geçireceğim. İzmir’de omuz omuza mücadele verdiğimiz halkımızla ve tüm toplumsal kesimlerle buluşacağım. Pazarcı esnafımızla da sürekli iç içe olacağız. Sorunlarının takipçisi ve ekmek mücadelelerinin destekçisi olacağız” ifadesine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.