Dolar 32,5018
%0.2
Euro 34,9129
%0.49
Altın 2.442,190
%0.14
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert 'rant' yanıtı: Satılan arazilerin listesini yayınladı

AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert 'rant' yanıtı: Satılan arazilerin listesini yayınladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "rantiye sınıfı İzmir'in sahillerine göz dikmiş durumda" açıklamalarına Twitter'dan görseller paylaşarak yanıt verdi. AK Patili Dağ, "Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde değerinin altında satılan bazı arazilerin listesi" başlığıyla görseller paylaştı. Dağ, "Ranttan bahsetmişsiniz Sayın Genel Başkan. İzmir’de rant denince, akla CHP gelir. Bunun bazı kanıtları aşağıdaki görsellerdedir." dedi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2020 - 18:21

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'rant' açıklamalarına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü belirterek, İzmir'de belediye başkanlarına yönelik kumpas girişimleri olduğunu iddia etmiş ve "İstanbul'da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir'e, İzmir'in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor" ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rant açıklamalarına Twitter'dan görseller paylaşarak yanıt verdi. AK Patili Dağ, "Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde değerinin altında satılan bazı arazilerin listesi" başlığıyla görselleri yayınladı.

Dağ, "Ranttan bahsetmişsiniz Sayın Genel Başkan. İzmir’de rant denince, akla CHP gelir. Bunun bazı kanıtları ise videoda ve aşağıdaki görsellerdedir." ifadelerini kullandı.

Dağ, "Şu meşhur Ekmeksiz Plajı, buraya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Kent Meydanı'na bir park yapılması sözü alınarak Kazak yatırımcılara satıldı. Bu alan 400 bin metrekare büyüklüğünde değer biçilemeyen, tek başına Seferihisar’ın tüm borçlarını kapatabilecek kadar değerli ve bugün için en az 200 milyon lira edeceği söylenen bir arazi. Tek başına Seferihisar Belediyesi’nin borcunu kapatacak, üstüne yatırımlar yapılmasını sağlayacak bir arazi kaç paraya satıldı biliyor musunu? Bunu ben değil Tunç Soyer açıklasın...
Sığacık’ta bulunan ve Eşek Adası olarak bilinen 28 bin metrekarelik ada 2012 yılında 1 milyon 350 bin liraya komik bir rakama neredeyse bir villa fiyatına satıldı.

Tamamı Seferihisar Belediyesi’ne ait olan, üzerinde Neptün Turizm Ticaret A.Ş’ye ait bir otel bulunan, 75 bin 547 metrekarelik arazi 2015 yılında 19 milyon 500 bin lira gibi cüzi bir miktar ile yine bu şirkete satıldı ve kiralama hakkından pay alınmadı.   Buranın şu an değerini bölgede yaşayanlara sorduğumuzda ne cevap alıyoruz biliyor musunu? Gelip bizzat sordum. Ölüsü 120 milyon eder diyorlar. 

9 Nisan 2010 tarihinde 120 bin 642 metrekare alana sahip arazi, Hiddenbay Gayrimenkul’e 15 milyon 72 bin liraya satıldı. Buranın ise şu anki değeri 150 milyon lira.

9 Nisan 2010 tarihinde 10 bin 364 metrekare alana sahip arazi, Hiddenbay Gayrimenkul’e 1 milyon 750 bin liraya satıldı. Burası da yine şu anki değeri arazinin 10 katı noktasında" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.