Dolar 32,2797
%-0.62
Euro 34,6481
%-0.45
Altın 2.408,600
%-0.58
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’dan Büyükşehir’e onay çıkışı: Hiçbir konu kalmadı

AK Partili Dağ’dan Büyükşehir’e onay çıkışı: Hiçbir konu kalmadı

AK Partili Hamza Dağ katıldığı bir televizyon programında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onay bekleyen projeler konusunda açıklama yaptı ve “Şu anda İzmir özelinde baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi hükümetten talep etmiş olduğu hususlarla ilgili hiçbir konu kalmadı” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2020 - 10:14

EGEPOSTASI  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ bir televizyon programında Tunç Soyer’i ‘Belediyelerin eline kolunu bağlamak istiyorlar’ açıklamalarına ve AK Parti Hükümeti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını engellemeye yönelik adımları olup olmadığı sorusunu yanıtladı.

‘HİÇ BİR KONU KALMADI’
AK Partili Dağ “Şimdi bakın burada bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıllık süre zarfından hükümetten talep ettiği izinler vardı. Biz bu izinleri büyük ölçüde sağladık. Kılıçdaroğlu İzmir vekili ama muhtemelen haberi yoktur çünkü İzmirle pek alakası yok kendisinin. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorarsa o biliyor. Havaalanına doğru Yeşillik Caddesi’nin battı çıktı durumu ve Karayolları ağından Büyükşehir Belediyesi ağına alınması durumu vardı. Yerel seçim geçer geçmez bunu gerçekleştirdi. Yine Buca Metrosu izin olarak beklemiş olduğu bir husustu, bunu hayata geçirilme noktası oldu. Yine tramvayın Çiğli’ye uzanması durumu vardı, Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Cumhurbaşkanı’nın onayı gerekiyordu, bunu da yatırım programına alarak gerçekleştirdik. Şu anda İzmir özelinde baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi hükümetten talep etmiş olduğu hususlarla ilgili hiçbir konu kalmadı. Buna rağmen bu söylem doğruyu yansıtmıyor. Maddi yardımlar ise Türkiye’deki her belediyeye İller Bankası’ndan nasıl yapılıyorsa öyle devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de, yardımlar yapılıyor ödemeler yapılıyor, vergilerden düşen paylar yatırılıyor. Ama merkezi hükümetin onay noktasında yapması gereken ve Büyükşehir’le birlikte İzmirliler’in istediği hususlar şu ana kadar hayata geçirilmiş durumda. Bu noktadan artık biz bunların icra-i olarak hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.