Dolar 32,2033
%0
Euro 35,0198
%0.04
Altın 2.502,170
%0.06
Bist-100 10.769,00
%1.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin 9 projesine üçlü salvo!

AK Parti'nin 9 projesine üçlü salvo!

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu'nun İzmir'de 9 Eylül anma törenine katıldıktan sonra, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda 9 proje açıklaması siyasi partilerin il başkanları tarafından tepkiyle karşılandı. Ülkede yaşanan terör olaylarının ortasında proje açıklanmasını eleştiren İl başkanları, 9 Eylül'de açıklanan projeleri 'İzmirlileri kandırmak' olarak niteledi. AK Parti, İzmir için 9 Eylül'de açıklamıştı

  • Ege Postası
  • 10.09.2015 - 15:59
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla birlikte Türkiye yaşanan terör olaylarının gölgesinde adım adım erken seçime yaklaşıyor. Öte yandan siyasi partilerin seçim çalışmaları sürüyor. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümünde İzmir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu'nun 9 Eylül'de açıkladığı 9 proje, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. 

"Bakan Eroğlu 9 Eylül'de 9 proje açıkladı"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


SERTER: İZMİRLİLERİ SAF ZANNEDİP KANDIRIYORLAR
İktidarın bakanlarının İzmirlileri saf zannederek hareket ettiğini ve kandırma politikası içerisinde hareket ettiklerini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Bedir Serter, "Gerçekten hiç şık olmayan bir mesaj, bu kadar Türkiye birbirine girmişken, ortada bu kadar şehit varken İzmirlileri saf zannedip kandırma projeksiyonu haline gelen bu iktidarın bakanları, hiçbir zaman için İzmirliyle bu anlayışla birleşemeyecekler ve buluşamayacaklardır. İzmirli her zaman akıllı, özgür ve demokrat iradeye uygun insanlardır. O yaptıkları projeleri bizim İzmir'de sivil toplum örgütlerimiz parmaklarının ucunu oynatarak yapıyor" şeklinde konuştu. 

KARATAŞ: KIYTIRIK PROJELER 
Açıklanan projelerin içinin dolu olmadığını ifade eden MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Ülkenin ekonomik noktada hangi durumu geldiği açık olarak ortada. İşsizlik hat safhada, esnaf işini yürütemez durumda. Ekonomik dar boğazdan dolayı Türkiye'de intihar edenler var. Ekonomik mesele budur, yatırım konusu ya da proje konusuna gelince ama Türk milleti artık bu tür şeyleri bugünlerde düşünmüyor. Çünkü Türk milletinin şuanda içi yanıyor. Ciğer dağlanıyor. Şuanda beka sorunu var. Türkiye'de artan terör olayları artık insanlara projeyi de unutturdu, ekonomiyi de unutturdu bir çok şeyi de unutturdu. Terör örgütünün bu şekilde Türkiye'de yapılanmasını, silah mühimmat depolamasına bu hükümet seyirci kaldı, bu noktaya getirdiler. Başbakan da Cumhurbaşkanı da bu itiraf ediyor. Çözüm denen yıkım süreci boyunca onlar hem yapılandılar sınırlarımız içerisinde, kentlerde hem onların söylediği gibi silah depoladılar. Böyle bir zamanda 9 Eylül 9 Proje meselesi artık bu espri mi olsa diye düşüneceğiz ama İzmir halkıyla alay etmesinler. Geçmişte 35 İzmir, 35 proje dediler. Ondan sonra 1414 proje dediler. Burada her ağzını açan Bakan burada habire proje açıklıyor. Yani bunlar proje açıklamakla İzmir'li halkı İzmirli seçmeni tekrar kandırıp oy mu alacaklarını zannediyorlar. Şunu da unutmuş olmadı Sayın Veysel Eroğlu'na şunu hatırlatmak lazım. 30 Ağustos'u unutmuş... 30 Ağustos'da neden 30 proje açıklamadı. Yani uydur, uydur açıkla. Kıytırık projeler. 29 Ekim geliyor. 29 Ekim'de 29 proje komikliğini de bekliyoruz. Artık İzmirli seçmenle alay etmesinler. İzmirli seçmen artık burada AKP'ye desteğini çekmiştir. 1 Kasım'da da bu çok daha bariz şekilde görülecektir. Milletin içi kan ağlarken, halkla alay etmesinler. Halkın zekasıyla, aklıyla alay etmesinler. Ayıp oluyor, ayıp oluyor" dedi. 

UĞUR: GÖZ BOYAMADAN İBARET 
AK Parti'nin bu tür projeleri açıklayarak İzmirlilerin gözünü boyamaya çalıştığını savunan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ise "Ülke yangın yerine dönmüşken bunlar hala, bu serveti nasıl kendi yandaşlarımıza dağıtacağız hesabı içerisindeler. Zaten bütün meseleleri de bu. Yoksa kim bu kadar iktidarda kalma arzusu içerisinde olabilir. Zenginliği ellerinde tutuyorlar. Her gün yoksulların sırtından kazandıkları bu servetleri kendi yandaşlarına dağıtma peşindeler. Kaldı ki ortaya koydukları projelerin hiçbir kıymeti yok. Halka mı sormuşla? Halkın hangi ihtiyacına karşılık veriyorlar. Bu halkı tepeden görme, haklı sömürme siyasetinin ta kendisi. Ortaya koymuş oldukları çatışma siyasetini gizlemek için ortaya atılmış göz boyamadan başka hiçbir şey değildir. Bu kadar asker, polis, gerilla, çocuk ölürken bunun yeri midi? Bu yüzden göz boyamadan ibaret olduğunu düşünüyoruz biz de" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.