Dolar 32,1983
%-0.01
Euro 35,0196
%0.04
Altın 2.502,590
%0.08
Bist-100 10.719,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu 9 Eylül'de 9 proje açıkladı

Bakan Eroğlu 9 Eylül'de 9 proje açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, 9 Eylül'e özel 9 müjdesini açıkladı. 18 ayda tamamlanması gereken 9 projenin maliyenin 30 Milyon TL'yi bulduğunu belirten Eroğlu, "Bu sene Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile ortak olarak İzmir'e 4 Milyar TL'lik yatırımı hedefliyoruz" dedi. Teröre karşı kararlılık mesajı da veren Eroğlu, "Başbakanımız terör hadiseleri olmasaydı kendisi 9 Eylül'de bizlerle birlikte olacaktı" diye konuştu. Bakan Eroğlu açıkladı

  • Ege Postası
  • 09.09.2015 - 14:32
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, kentte 9 Eylül anma törenine katılmasının ardından, AK Parti İl Başkanlığı'nda 9 Eylül'e özel 9 müjde verdi. Bakan Eroğlu, açıklamayı AK Partili vekiller, Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ,İbrahim Turhan, Cemil Şeboy, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Gençlik Kolları Başkanı Nurettin Taşcı,Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile birlikte yaptı. 

DELİCAN: DÜŞMANI NASIL DENİZE DÖKTÜYSEK 
Müjdeler açıklanmadan önce konuşan AK Parti İl Başkanı Delican, yaşanan terör olaylarına değinerek,  “Bugün bizim için tarihi bir gün. Hep birlikte kutladık. Ancak yüreğimiz yanıyor. Reröre karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Bu sefer bu terörün belini kıracağız. Ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alması için terör faktörünü ortadan kaldıracağız. Bu ülkenin evlatları birlik içerisinde bu terörü yok edecektir. 9 Eylül bu manada çok önemli bir gün. Kurtuluş savaşını hem başlatan hem de bitiren bir kenttir İzmir. Kurtuluş Savaşı'nda şehitler veren bir ildir. Bu kentin genlerinde bu şehitlerin izleri var.Bu yüzden Doğu'da yaşanan olaylarda kentimizin duyarlılığı çok daha fazladır.  Allah'a çok şükür ki bu terör olayları bizim birlikteliğimizi daha da perçinledi. Provakasyonlara asla izin vermeyeceğiz. Düşmanı nasıl ki denize döktüysek bu terörü de bitireceğiz. Bu anlamlı günde bakanımızın İzmir'de olması bizi heyacanlandırıyor. Hem de getirdiği müjdeleri açıklayacak.  Ben burdan bir kez daha şehit olan vatan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bize bu vatanı emanet etti.Bizim evlatlarımız da gerekirse bu vatan için şehit olacaktır” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK 
Konuşmasına terör olaylarını kınayarak başlayan Eroğlu,  ”9 Eylül kurtuluş günü kutlu olsun. Benim için ayrı bir önemi var. Büyük Taaruzu'nu başladğı yerden buraya geldim. Yani 25 Ağustos günü Aziz Atatürk silah arkadaşları ile birlikte Akşehir'den Afyonkarahisar'daki Şuhut'taki Atatürk Evi olarak restore ettiğimiz karargaha geldi. Orda taaruz kararı verildi. Biz de o kararın verildiği gecenin anısına 8 senedir Türkiye'nin her yerinden gelen genç yaşlı herkes ile birlikte yürüyoruz. Zafer Yürüyüşü'nü başlattığımız noktadan bugün düşmanın denize döküldüğü İzmir'e geldik. Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Devletimiz ve milletimiz kararlı. Son terörist etkisiz hale gelene kadar  mücadelimiz devam edecek. Başka yolu yok" şeklinde konuştu. 

HERKESE DESTEK OLACAĞIZ 
9 Eylül'de İzmir için müjdelerini açıklayan Eroğlu, "İzmirlinin gönlünü kazanmaya geldik. Onların hizmetkarıyız. Hatta hangi partiden olursa olsun herkese destek olacağımızın sözünü verdik. Bu nedenle de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ettik. Ne mesele varsa biz hazırırz. Onların arz ettiği ilave barajları da biz yapalım dedik. Bir seferberlik başlattık. Her gelişimizde elimiz dolu geldik. 9 Eylül'de 9 müjde açıklayacağız" dedi. Eroğlu, şimdiye kadar İzmir'e 30,3 Milyar TL'lik yatırımın gerçekleştiğini, hizmetlerin artarak devak edeceğini ifade etti. 

BAŞBAKAN İZMİR'E GELECEKTİ 
Eroğlu, hükümetin İzmir'e verdiği önemi şu örnekle açıldı: " Başbakanımız terör hadiseleri olmasaydı kendisi 9 Eylül'de bizlerle birlikte olacaktı. Geçen Pazartesi not aldırdı. Ancak gelemedi. Ben de başbakanımızın selam ve sevgileri ile ben buraya geldim." 




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vatandaşların büyük çoğunluğunun eski istikrarlı günleri, yani AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu günleri hasretle beklediğini savundu.

'HERKES İSTİKRARIN ÖNEMİNİ KAVRADI'
Bakan Eroğlu, "7 Haziran seçimlerinde 8 vekil çıkarttınız. 1 Kasım seçimlerinde hedefleriniz nelerdir, nasıl bir seçim stratejisi belirlediniz'" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Teşkilatımız dimdik ayakta. Tabi vatandaşımız da, başta İzmirliler olmak üzere herkes istikrarın önemini kavradı. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu eski istikrarlı günleri yani AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu günleri hasretle bekliyor. Tahmin ediyorum bu seçimlerde AK Parti'ye ilgi çok daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Bizim de yaptığımız hizmetleri anlatma konusunda bir takım eksikliklerimiz var ama bunlar giderilecektir. Herkesi kucaklıyoruz, herkesi seviyoruz. Bizim amacımız şu kubbede hoş bir seda bırakmak."  


9 EYLÜL'DE 9 MÜJDE 
Eroğlu'nun 9 müjdesini AK Partili vekiller,başkanlar açıkladı. AK Partililerin her biri müjdeleri açıklamadan önce teröre lanet okuyarak sağduyu çağrısı yaptı.
1)Seferihisar Sulaması İletim Hattı Yenilenmesi  (Yapım Maliyeti 6.500.000 TL)
2) Bayındır Yusuflu ArpacılarDeresi Taşkın Koruma (Maliyeti 3.250.000 TL)
3) Menderes İlçe Merkezi ile mahalleleri 1. Kısım (Maliyeti 12.000.000 TL)
4) Tire Eğridere Yeraltı suyu Suni Besleme Gölü  (Maliyeti  3.500.000 tl)
5) Dalgakıran Mesire Yeri
6) Karakemer Mesire Yeri
7) Nif Dağı Tabiat Parkı 
8) Bergama Çamavlu Otoımatik Meteroloji Gözlem İstasyonu 
9) Torbalı Ayrancılar İmam Hatip Lisesi Ek Derslik 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.