Dolar 32,1879
%-0.04
Euro 34,9927
%-0.04
Altın 2.510,980
%0.41
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Başkan Alper'den 'Hızır' çıkış:Adaylığına karşıyım!

CHP'li Başkan Alper'den 'Hızır' çıkış:Adaylığına karşıyım!

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, KRT FM’de Gazeteci Adem Nakçı’nın konuğu oldu. Alper, 1 Kasım’da yapılacak erken seçim için İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Ersu Hızır’ın aday adaylığı başvurusunda bulunmasıyla ilgili flaş açıklamalar yaptı. Alper, “Hızır’ı tanımıyorum, CHP örgütleri tarafından tanınmıyor, örgütler ile bir bağı yok. Ersu Hızır’ın, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı sorundan sonra İzmir’den aday olmasının doğru bir hareket olmadığını düşünüyorum. Kim Ersu Hızır’ı alıp Genel Merkez'de gezdiriyorsa onun karşısındayım" dedi. CHP'li Başkan Alper'den Hızır çıkışı:

  • Ege Postası
  • 09.09.2015 - 13:00
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, KRT FM’de Gazeteci Adem Nakçı’nın konuğu oldu.  İşte Alper’in programda yaptığı açıklamalar…

KAN ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAMALI
Yıllar önce atalarımız bedel ödedi. Siyasi liderler ülkeyi yönetirken kan üzerinden siyaset yapmamalı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye’yi, Cumhuriyeti daha ileriye taşımamız lazım. Kardeşçe, ırk, din ayrımı yapmadan yaşamalıyız. Hepimiz kardeşiz. Bu kavgayı çıkaranlar şahsi çıkar bekleyenler. Bunlara tepki göstermek gerekiyor.ub da bulşunan İzmir Büyükşehir Beleidyesi Ersu Hızır’la ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 

BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYACAK TEK LİDER KILIÇDAROĞLU’DUR
Sağduyuya ihtiyacımız var. Bir taraftan ülkeyi şirkete gibi yönetmeyen çalışan bir Cumhurbaşkanı, diğer tarafta MHP Genel Başkanı’nın ne yapmaya çalıştığı belli değil ama bizim Genel Başkanımız Türkiye’de olması gereken sağduyu mesajlarını veriyor. Örgütlere bu yönde talimat verdi. Bizim amacımız Türkiye’nin huzurunu sağlamak, yaşananlar üzerinden siyaset yapmak değil.  Türkiye’nin bütünlüğünü sağlayacak tek lider de Kemal Kılıçdaroğlu’dur…

BAYRAKLI TÜRKİYE’YE MODEL OLMALI
Bayraklı Türkiye’ye model olmalı…Partili partisiz ayrım yapmıyoruz. Din ırk ayrımı yapmıyoruz. Sokaklarda dolaşırken, ‘ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Hizmetin yanında olun, doğrunun yanında olun, birleştirenin yanında olun ayrıştıranın yanında olmayın’ diyoruz. Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’ın çok büyük etkisi var Bayraklı’nın tamamına sahip çıktı. Ayrıştırmadı, bütünleştirdi. Başkanımız emekçi, sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneğini sergiliyor.

YENİ BİNA SATIN ALACAĞIZ
Belediye Başkanımız desteğini örgüte hiç esirgemiyor. Yakın bir zamanda Başkanımızın desteğiyle sahil kesiminde bir ilçe binası satın alacağız.

HEDEFİMİZ YÜZDE 45
Bayraklı ilçe örgütü 1 Kasım’daki seçime hazır. Yarın seçim olsa hazırız. Sandık görevlilerimiz bile hazır. Türkiye AKP’den kurtulmalı. Son seçimde oylarımızı arttırdık Bayraklı’da. Bu seçimdeki hedefimiz yüzde 45…AKP’nin gerisindeydik şimdi geçip fark ettik. Biz Bayraklı’da büyüyoruz, onlar küçülüyor. İlçe örgütümle uyumluyum, belediye başkanımla kol kola hizmet ediyorum. Parti binamızın kapıları açık. Herkesin telefonuna çıkıyorum.

DSP’YE ÇALIŞMIŞ DELEGE OLMAK İÇİN ÇALIŞIYOR
CHP ilçe başkanı olmak için işadamı mı olmak lazım…İlçe başkanı belediyede çalışıyor diyorlar. Merdiven altı gazetecilik yapıp bizi eleştirenlerin yanında çalışınca mı özgür olacağım.CHP ilçe başkanları herkese bağlıdır kimseye bağımlı değildir. İlçe başkanlığı kavga yeri değil barış yeri değil. Her gün yüzlerce vatandaşın sıkıntılarını dinliyorum. Bizi eleştirenler, parti içi muhalefet yapanlara bu koltukları verin bakalım neler yapacaklar. Eski il başkanımız Ali Engin  ‘Gerekirse 50 bin kişi partiden atılmalı’ dedi. Ben bu sözlerin o gün arkasındaydım şimdi de arkasındayım. Partinin kimliğini cebinde taşıyıp açık açık partiye zarar verecek şekilde eleştiri yapanlar, seçim zamanı ortada olmayanlar haindir. Biz bu isimleri temizliyoruz bu yüzden saldırılara maruz kalıyoruz. Partiden istifa edip DSP’ye çalışan gelmiş bir şekilde üye olmuş delege olmak için uğraşıyor, ayıp, yazık.Parti içi disiplin çok önemlidir. Bu Parti’de disiplini sağlamak gerekiyor. İktidar olmak istiyorsak, parti içinde bu disiplininde olması gerekiyor.

BİZ BİR AİLEYİZ BU AİLENİN BAŞINDA SERTER VAR!
İl Başkanımız Bedri Serter İl Başkanı koltuğuna oturduğu günden beri elinden gelen özveriyi gösteriyor. Örgüt içinde yaşanan ufak tefek sorunları anında müdahale ederek kriz çıkmadan çözüyor. İl Başkanımız zor bir süreçte geldi görev aldı, zor bir süreçte de  görev yapıyor, bu sürecin sonuna kadar yanında olacağız. İl Başkanımız partimizin iktidarı için çalışıyor. Ayrıca yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte uyumlu bir şekilde seçimi çalışmalarını yürütüyoruz, aile gibiyiz. Bu ailenin başında İl Başkanımız var, bizimde bu süreçte üstümüze ne düşüyorsa yapacağız.


HIZIR’IN ADAYLIĞINA KARŞIYIM

Ben adaylık başvurusu yapan Ersu Hızır’ı tanımıyorum, CHP örgütleri tarafından tanınmıyor, örgütler ile bir bağı yok. Ancak; demokratik hakkını kullanarak milletvekili adaylığı için müracaat etmiş, buna çok büyük saygı duymak zorundayız.  Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve bürokratlarımızın 397 yılla yargılamasında sebep olduğu bir kişinin aday olması ve bu kişinin inşallah doğru değildir, İl Başkanımızın genel merkeze götürdüğü aday olması noktasında bastırdığı iddialarının doğru ise durum gerçekten vahimdir. Ersu Hızır’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı sorundan sonra İzmir’den aday olmasının doğru bir hareket olmadığını düşünüyorum.

HIZIR'IN ADAYLIĞINI DEMEK...
Aziz Kocaoğlu kolay yetişmiyor. Aziz Kocaoğlu dürüst namuslu bir belediye başkanımız. Büyükşehir Belediye Başkanlığını başarılı bir şekilde götürüyor, eleştiriye her zaman açık hoşgörülü bir Belediye Başkanımız. İzmir’in bekası ve başarısı için çalışan bir Belediye Başkanımız.Ersu Hızır Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile çalıştığı dönemlerde zaman zaman düşünce olarak ters düşmüş olabilir farlı düşünmüş olabilir, Ancak; menfaatine ters düşünce bunu hukuka yansıtıp kamuoyunda Cumhuriyet Halk Partisini küçük düşürmek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanını küçük düşürmek, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bürokratlarını 397 yılla yargılanmasına sebep olan,  arkadaşlarımızı Genel Merkeze götürmek ya da Genel Merkez’de üst düzey yöneticilerimizle bu arkadaşların Milletvekili aday olması için çaba içinde olması içinde olması örgüt olarak bizi çok üzer.

ERSU HIZIR OLAYI BAMBAŞKA BİR OLAYDIR.
 Hukuki sürecin devam ettiği bir konu ile ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum, ama kamuoyunda Büyükşehir Davasının açılmasına neden olduğu iddia edilen bir ismin Genel Merkeze götürülerek aday yapılmaya çalışılmasını kınıyorum.  Ersu Hızır’ın aday olması partimiz içinde Cumhuriyet Halk Partisini tartışmaya açmak demektir. Büyükşehir davası ve Ersu Hızır adı yeniden tartışmaya açmak demektir. Bu neden ile ben Bayraklı İlçe Başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındayım. Bunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Ersu Hızır’ın vekil olması durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bir arada çalışması mümkün değil. Ersu Hızır olayı bambaşka bir olaydır. Kim Ersu Hızır’ı alıp Genel Merkez koridorlarında dolaştırıyorsa ben onun karşısındayım, Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun yanındayım. Buradan meydan okuyorum.

 NAKÇI DA DESTEK VERDİ
Programda Gazeteci Adem Nakçı ise, konuyla ilgili “Ben ilçe Başkanı Cemalettin Alper’in sözlerine katılıyorum. Büyükşehir davasında kimin tapilerine bakarsanız Ersu Hızır’ın konuşması var. Sanki içeriye bir adam koyarsın herkesle konuş dersin ya. Belki söylediklerimden dolayı bana da dava açabilir ama açı ama gerçek buydu. İşin karılma noktası Ersu Hızır’ın Süleyman Gencer ile bir araya gelerek yediği o meşhur yemektir. Gerçi daha sonra Ersu Bey suçu Süleyman Gencer’in üstüne atmıştı. Daha sonra Gencer’e dava açmıştı. Bu davanın akıbetinin ne olduğunu bilmiyorum. Ersu Hızır ismini bu partiye getirmek  partinin altına dinamik koymaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.