Dolar 32,2038
%0.01
Euro 34,9958
%-0.03
Altın 2.513,550
%0.51
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de  flaş gelişme: İlçe başkanı hakkında suç duyurusu!

CHP'de flaş gelişme: İlçe başkanı hakkında suç duyurusu!

CHP Tire’deki delege seçimleri yargıya taşındı. SHP Tire eski ilçe başkanı Nedret Timur, CHP Tire İlçe Başkanlığı’nın karar defterinde, delege seçimlerine yönelik sahtecilik yapıldığı iddiasıyla Tire Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve karar defterine imza atan ilçe yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Öte yandan Tire CHP eski Gençlik Kolu Başkanı Hayati Okuroğlu ve ilçe eski başkan yardımcısı Serhan Aydın konuyu Genel Merkez’e taşıyacak. CHP İzmir'de flaş gelişme: İlçe başkanı hakkında

  • Ege Postası
  • 10.09.2015 - 10:31
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP’de delege seçimleri 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim nedeniyle 2 Kasım sonrasına ertelenmişti. İzmir’de Urla, Seferihisar, Bayındır ve Karaburun’da delege seçimleri tamamlamış, geriye kalan ilçelerde ise bir çok mahallede sandık kurulmadığı için seçimler ertelenmişti.

TİRE’DE SÇEİMLER TAMAMLANMIŞ
Partinin delege seçimlerinde sancılı ilçesi durumundaki Tire’de seçimler yargıya taşındı. İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve ilçe yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.





İddialara göre, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve bazı ilçe yöneticilerinin, Genel Merkez'in genelgesiyle seçimlerin ertelenmesi gerekirken, ilçe merkezindeki büyük mahallelerde sandık kurmadan karar defterinde oynama yaparak  15-16 ve 17 Ağustos’ta seçimlerin tamamlandığı yönünde karar aldı. Karar defterinde delege seçiminin biteceği tarih olan 6 Eylül, 17 Ağustos olarak değiştirildi.




SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
SHP Tire eski  ilçe başkanı, CHP Üyesi Nedret Timur, CHP İlçe Başkanlığı'nda ‘evrakta sahtecilik’ yaptıkları iddiasıyla, ilçe başkanı Şenol Sardoğan ve karar defterine imza atan ilçe yöneticileri hakkında Tire Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

SAHTECİLİK YAPILDIĞI BELLİ
Suç duyurusunda bulunan Timur, “ Evrakta sahtecilik yapıldığı belli. Mürekkepler bile farklı. Bu konuyu il başkanlığına ve Genel Merkez’e bildirdik. Suç duyurusunda da bulundum” dedi.


İLÇE SEKRETERİ ŞENOYAR: MÜDAHALE EDİLSİN!
İlçe sekreteri Hakan Şenoyar karar defterinde yapılan usulsüzlük iddiasını doğrulayarak şunları söyledi;
 “Önseçimle vekillerin belirlendiği bir dönemde, delege seçimleri yapılamadan delege seçilmesine karşıyım. İlçe başkanı bizi dinlemeyerek delege belirledi. Delege seçimleri 15 Ağustos- 6 Eylül arasında yapılması gerekiyordu. Karar defterine bu yönde işlenmişti ancak Genel Merkez’in seçimleri ertelemesi sonrası karar defterindeki 6 Eylül tarihi 17 Ağustos’a dönüştürülmüş benim olmadığım bir toplantıda. Delege seçimlerinin de 15-16-17 Ağustos’ta tamamlandığı karar defterine işlenmiş. Oysa bir çok mahallede sandık kurulmadı. Ben Genel Merkez’in ve İl başkanlığının bu anti demokratik uygulamaya müdahale etmelerini istiyorum.”

KONU GENEL MERKEZE TAŞINIYOR
Öte yandan Tire CHP eski Gençlik Kolu Başkanı Hayati Okuroğlu ve ilçe eski başkan yardımcısı Serhan Aydın,  Genel Merkez’den randevu aldı. İkili karar defterinde sahtecilik yapılarak delege seçimlerinin bitirildiğine yönelik alınan kararla ilgili belgeleri Cuma günü Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e verecek.

Eski Bakan Halil Çulhaoğlu’nun da sandık kurulmadan delege seçildiği ve hazirun listesine de imza attığı belirtildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.