Dolar 32,4843
%0.32
Euro 34,7253
%0.4
Altın 2.408,950
%1.21
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de başvurular başladı; Hangi başkanlar aday olmayı düşünüyor'

AK Parti'de başvurular başladı; Hangi başkanlar aday olmayı düşünüyor'

AK Parti’de belediye başkan ve meclis üyesi olmak isteyen isimler için resmi başvuru süresi bugün başlarken; gönlünden başkanlık geçen ilçe başkanları ise AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün ve genel merkezin onayını beklediklerini açıkladı. İsmi başkanlık için geçen ilçe başkanları kararlarını Egepostası aracılığıyla paylaştı. AK Parti İzmir’de başvurular başladı

  • Ege Postası
  • 05.11.2018 - 12:30

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ardından AK Parti’de de belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylığı için başvurular bugün başladı.

Mart ayında yapılacak yerel seçim için adaylık başvuruları kapsamında AK Parti’de ilk kez e-temayül yoklaması sistemi uygulanacak. AK Parti İzmir’de de belediye başkan ve meclis üyesi adaylığı düşünen isimler, 5-12 Kasım tarihleri arasında adaylık başvurularını yapacak.

İLÇE BAŞKANLARI İL BAŞKANI VE GENEL MERKEZİN ONAYINA GÖRE HAREKET EDECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe için aday gösterilecek isimlerin kimler olacağı merakla beklenirken, gönlünden belediye başkan adaylığı geçen ilçe başkanlarının çoğu AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve genel merkez yöneticilerinin vereceği onaya göre hareket etme eğiliminde.

Adı belediye başkan adaylığı için geçen ilçe başkanlarının bugün başlayacak adaylık başvurularını yapıp yapmayacakları önümüzdeki günlerde netleşecek. Gönlünden başkanlık geçen ilçe başkanları, son kararlarını Egepostası’na aracılığıyla paylaştı.

ÇOK SAYIDA İLÇE BAŞKANININ GÖNLÜNDE BAŞKANLIK VAR

Edinilen bilgilere göre; Beydağ, Bayraklı, Bayındır, Aliağa, Seferihisar, Güzelbahçe, Gaziemir, Bergama, Buca, Balçova ilçe başkanları, il başkanlığının onayı durumunda adaylık başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

Gönlünden başkanlık geçen isimler ne dedi':

AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen: Kararımız il başkanımızın ve genel merkezimizin takdirine bağlı. Onlar uygun görürse düşünürüm. Biz kendimizi genel merkeze teslim etmiş durumdayız.

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan: Şahsi kararım olamaz. Genel merkezden haber bekliyoruz. Görev verilmesi durumunda kabul ederim.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci: Yok öyle bir düşüncem. İlçe başkanlığı talebim de olmamıştı.  İlçede daha çok istekli arkadaşlar varsa onları bekliyorum. Ancak görev verilirse düşünebilirim. Layığıyla yapmaya çalışırız.

Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın: Böyle bir düşüncem  yok. Genel merkezin tavrını bilmiyorum. Görev verilse de istemeyebilirim.

Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz: Adaylığı düşünüyorum. Başvuruyu üst kurullarımızla görüştükten sonra yapacağım. Genel merkezimizin onayıyla ve il başkanımızın da takdiriyle adaylığı düşünüyorum.

Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen: Öncelikle il başkanımız ve genel merkezin takdiri. Onlarla görüştükten sonra bu değerlendirmeyi yapacağız. Ne görev verilirse en iyi şekilde yapacağız. Görev verilirse en iyi şekilde yapmaya çalışırız. Büyüklerimizin takdiri ne olursa harfiyen uyarız.

Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa: Kararım bu hafta netleşecek. İl başkanımızla görüşeceğiz. Ortalardayım. İl başkanımız ne takdir ederse ona göre hareket edeceğiz. Her kesimin oyunu alacak adaylar olursa aday olmayabilirim.  Kısacası il başkanımız ‘Yola çık’ derse çıkarız, yoksa başkanlığımıza devam ederiz.

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal: İl Başkanımızın onayı ve takdiri doğrultusunda kararımızı vereceğiz. Görev verilirse layığıyla yerine getiririz.

AK PARTİ’DE BAŞVURULAR NASIL OLACAK'

Başvurular aksecim.akparti.org.tr adresi üzerinden, istenilen belgelerin sisteme aktarılmasıyla yapılabilecek.

Kişiler hiç teşkilata gelmeden de internet üzerinden ön başvuruda bulunabilecek. Adayların, başvuru işlemini kesinleştirmek için sistemden çıkarılan başvuru formunu imzalamaları gerekecek. Başvuruya eklenecek, sabıka kaydı, eğitim durumunu gösterir belge ve askerlik durum belgesi E-Devlet üzerinden alınabilecek.

Büyükşehir ve il belediye başkan adaylıkları için başvuru aidatı il başkanlığı hesabına; ilçe ve belde belediye başkan adaylıkları ve meclis üyelikleri için başvuru aidatı ise ilçe başkanlıklarının hesabına yatırılacak. Kadın ve genç (18-25) adaylar aidatın yarısını, engelli aday ise dörtte birini ödeyecek.  Mevcut belediye başkanları ise başvuruda bulunamayacak. Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için son tarih 01 Aralık 2018 olarak belirlendi.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA BİR İLK

AK Parti'de temayül yoklaması Kasım ayı içinde, müracaatların alınmasından sonraki bir tarihte yapılacak. İlk kez e-temayül sistemi uygulanacak. Temayül yoklaması 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Saat 16:00'da temayül yoklaması biter bitmez sonuçlar Cumhurbaşkanı'na ulaşacak. E-temayül yoklamasıyla her temayül yoklamasından yaklaşık 100 bin TL tasarruf amaçlanırken, kağıt ve malzeme israfının önüne geçilmesi planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.