Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti SKM ve Teşkilat Başkanları Ankara’da

AK Parti SKM ve Teşkilat Başkanları Ankara’da

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, seçim programını 16 Mayıs’ta başlatacak. İzmir il binasının bahçesinde yapılması planlanan Vefa İftarıyla başlayacak olan program iş-ticaret-sanayi dünyasının temsilcilerinin katılacağı iftar ile devam edecek. Bir aylık taslak programın hazır olduğunu belirten AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Hüseyin Özkan, 1 Haziran’dan itibaren de İzmir’deki 8 bin 482 sandıkta görevli olan 36 bin civarındaki sandık görevlisi ve müşahidinin de eğitime alınacağını belirtti.

  • Ege Postası
  • 14.05.2018 - 17:34

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-HABER MERKEZİ- Ankara’da Genişletilmiş Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Toplantısı’na katılan AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Hüseyin Özkan, AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Özgirgin, AK Parti İzmir İl Eğitimlerden Sorumlu Hukukçu Avukat Serhat Metin, AK Parti İzmir İl Gençlik ve Kadın Kolları Seçim İşlerinden Sorumlu yöneticileri İzmir’in çalışma programını Genel Merkez yöneticilerine sundu.

Genişletilmiş SKM Toplantısı’ndan çıkan sonuçların ana başlıkları hakkında bilgi veren AK Parti İzmir İl SKM Başkanı Hüseyin Özkan, 1 Haziran itibariyle İzmir’deki 8 bin 482 sandıkta görevli olacak olan 36 bin civarındaki sandık görevlisi ve müşahidi ile okul sorumluları ve kat sorumlularına eğitim vereceklerini açıkladı.

8 BİN 482 SANDIK’TA GÖREVLİ 36 BİN CİVARINDA GÖREVLİYE EĞİTİM

YSK’nın son seçmen ve sandık sayılarını önümüzdeki günlerde açıklayacağını kaydeden SKM İzmir Başkanı Hüseyin Özkan, son seçimdeki 8 bin 482 sandıkta görevli olacak olan 36 bin civarındaki görevliye, her ilçede görevli olan 3 hukukçu tarafından sandık sayısı ve seçmen sayısına göre bir hafta ya da on gün içerisinde verilecek eğitimlerin tamamlanmış olacağını belirtti.

HUKUKÇULAR 36 BİN SANDIK GÖREVLİ VE MÜŞAHİDİNE GÖRSELLERLE EĞİTİM VERECEK

SKM Başkanı Hüseyin Özkan, “İl ve ilçede görevli, ilden atadığımız her ilçenin sorumlu bir hukukçusu var. Ayrıca ilçelerin daha önce ilçe seçim kuruluna bildirdikleri, resmi olarak kayıtlı olan en az iki hukukçumuz var.  Seçim sürecini yönetmeye yetkili olan her ilçede 3 hukukçumuz var. Her ilçede görevli 3 hukukçumuz, sandık ve seçmen sayısına göre, örneğin yüzün altında sandık olan ilçelerde bir hukukçu arkadaşımız bu eğitimi verecek. Büyük metropol ilçelerde ise 3 hukukçu arkadaşımızın tamamı bu eğitimlere katılacak. Eğitimlerde görsel materyallerle oylar nasıl kullanılırdan hangi oylar geçersiz sayılır ve nasıl-hangi durumlarda itiraz edilire kadar tüm ayrıntılara dair eğitimler verilecek” şeklinde bilgi verdi.

BÜTÜN PROGRAMLAR SKM’DEN YÖNLENDİRİLECEK

AK Parti SKM İzmir Başkanı Hüseyin Özkan, bütün seçim programlarının SKM’lerden yönlendirileceğini dile getirerek, kadın ve gençlik programlarının SKM’de planlanıp uygulanacağını belirtti:

“Bütün programlarımızı SKM’lerden yönlendireceğiz. Herhangi bir karışıklığa meydan vermemek için kadın ve gençlik kollarının programları da SKM’de planlanıp uygulanacak.”

MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ 25 MAYIS’TA TANITILACAK, 26 MAYIS’TA SAHADA OLMUŞ OLACAK

İzmir Milletvekili adaylarının listesinin de 21 Mayıs’ta YSK’ya verileceğini, 25 Mayıs’ta Ankara’da bütün Milletvekili adaylarının katılacağı bir toplantı olacağını, 26 Mayıs’ta ise İzmir Milletvekili adaylarının da sahaya çıkmış olacağını kaydeden SKM İzmir Başkanı Hüseyin Özkan,

İZMİR SEÇİM PROGRAMI 16 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

“Milletvekili adaylarımızın listesi 21 Mayıs’ta YSK’ya verilecek, 25’inde tanıtımı yapılacak. 26’sında bütün milletvekilleri adaylarımız sahada olacak.”

26 Mayıs’ı beklemeden 16 Mayıs‘tan itibaren bütün seçim programlarını hayata geçirmeye başlayacaklarını belirten SKM İzmir Başkanı Hüseyin Özkan, İzmir ve 30 ilçesinde uygulayacakları bütün seçim programının taslağının gün gün saat hazırlandığını da vurgulayarak, ilk programlarının Vefa İftarıyla başlayacağını söyledi.

PROGRAM VEFA İFTARIYLA BAŞLAYACAK

SKM İzmir Başkanı Hüseyin Özkan,  programlarının ayrıntılarına dair şu bilgileri paylaştı:

“İzmir teşkilatı olarak 26 Mayıs’ı beklemeden 16 Mayıs itibariyle sahada olacağız. Seçim ve Ramazan’a yönelik bir aylık taslak programımız hazır. Hangi gün nerede ne yapılacak, nerelerde iftar programları olacak. Bütün ayrıntılar belirlendi. 16’sı itibariyle 26’sını beklemeden programlarımızı uygulamaya başlayacağız. Bir aylık programlarımız taslak olarak hazır. Hangi gün nerede ne yapılacak, nerelerde iftar programları olacak gibi her ayrıntı hazır. Programımız Vefa iftarıyla başlayacak. Vefa iftarımızın tarihi henüz netleşmese de hafta sonuna denk getirmeyi planlıyoruz. Bu iftar yemeğimize partimizde kuruluşundan bugüne kadar çalışan bütün arkadaşlarımızı ağırlayacağız. Muhtemelen il binamızın bahçesinde olacak Vefa İftarımız. Ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İzmir iş, ticaret ve sanayi dünyasının temsilcileri ile dini temsilcilerin de katılacağı ikinci iftar programımız olacak. Yeri henüz netleşmedi, yer bakıyoruz, açıklayacağız."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.