Dolar 32,3237
%-0.11
Euro 34,8386
%0.14
Altın 2.389,550
%-0.3
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 Eylül “festival havasında” kutlanacak

9 Eylül “festival havasında” kutlanacak

9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü etkinlikleri, bu kez önceki yıllardan farklı olarak tek merkez yerine aynı anda farklı noktalardan gerçekleştirilecek ve kentte gerçek bir festival havası estirecek. Konserler, yarışmalar, su ve ışık gösterileri ile birlikte kentin dört bir yanında çeşitli kutlamalar gerçekleştirilecek. 9 Eylül gecesi Gündoğdu Meydanı, Bostanlı Rekreasyon Alanı, Göztepe Denizatı Heykeli önü ve Bayraklı Rekreasyon Alanı’nda aynı anda konserler düzenlenecek.

  • Ege Postası
  • 03.09.2013 - 09:42
İZMİR - İzmir’in işgalden kurtuluşunun 91. yıldönümü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilçe belediyelerin de destek verdiği dolu dolu bir programla kutlanacak. Körfezin iki yakası, aynı anda düzenlenecek dört konserle aynı coşkuda buluşacak.

Zıpkınla balık avı yarışması
Kurtuluş Günü etkinlikleri 6 Eylül’de Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde başlayacak. Saat 18.30’da Kent Kitaplığı”ndan çıkacak İzmir temalı yeni kitapların tanıtımı yapılacak.
7 Eylül Cumartesi günü, kutlama programının en renkli etkinliklerinden biri gerçekleştirilecek. İzmir’in deniz kenti kimliği ile örtüşecek bu etkinlik kapsamında zıpkınla balık avı yarışması düzenlenecek. Yarışma saat 10.00’da Urla İskele’de başlayacak, saat 16.00’da tamamlanacak.



9 Eylül Yarı Maratonu
9 Eylül’den bir gün önce 08 Eylül Pazar günü, bir başka spor etkinliği düzenlenecek. 9 Eylül Yarı Maratonu saat 09.00’da Bornova Belkahve’den başlayacak. Konak Meydanı Saat Kulesi önünde son bulacak.
Aynı günün akşamı ise saat 20.00’de İnciraltı Kent Ormanı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde 9 Eylül resepsiyonu düzenlenecek.

91. Yıl Zafer Yürüyüşü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve artık gelenekselleşen Zafer Yürüyüşü 9 Eylül sabahı saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayacak. Binlerce İzmirlinin katılması beklenen kortej, Anafartalar Caddesi’ni izleyerek Çankaya Katlı Otoparkı, İkiçeşmelik yokuşu, Atlas Oteli önünden Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Burada çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Saat 10.30'da Konak Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşu canlandırılacak. Kente giren temsili süvari birlikleri Türk Bayrağı’nı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekecek.
Saatler 11.00’i gösterdiğinde ise Cumhuriyet Meydanındaki törenler başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun halka hitaben yapacağı konuşmanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün kente girişi canlandırılacak. Program halkoyunları, şiir ve müzik dinletileriyle tamamlanacak.



Gece coşku tavan yapacak
9 Eylül akşamı ise İzmir’de 9 Eylül kutlamalarının en renkli ve coşkulu anları yaşanacak. Kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar sürecek. Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları’nın akrotim gösterisi sergilenecek. Saat 19.00’da gösteri mekanı gökyüzünden denize taşınacak. Körfezde kano ve yelkenli gösterisi yapılacak. 9 Eylül’le özdeşleyen Fener Alayı yürüyüşü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında gerçekleştirilecek.



Körfez gösteri alanına dönüşecek, iki yaka birleşecek
9 Eylül etkinlikleri, bu kez önceki yıllardan farklı olarak tek merkez yerine aynı anda farklı noktalardan gerçekleştirilecek. Saat 21.00’de Gündoğdu Meydanı’nda İzmir’in pek çok noktasından izlenebilecek görsel bir şov sunulacak. İzmir Körfezi, su perdesi ve ışık gösterileriyle renklenecek. Konserler de yine aynı saatte başlayacak. Gösterilerin merkezi konumundaki Gündoğdu Meydanı’nda “Manga” grubu sahne alacak. Aynı dakikalarda Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda DJ Koray Candemir (Kargo'nun solisti) ve DJ Harun Tekin (Mor ve Ötesi'nin solisti), Göztepe Denizatı Heykeli önünde DJ Berna Öztürk, Bayraklı Rekreasyon Alanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, konser ve sahne şovlarıyla 9 Eylül coşkusunu doruğa taşıyacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.