Dolar 32,3405
%-0.06
Euro 34,8442
%0.15
Altın 2.389,390
%-0.31
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEÜ, Dekan Alankuş ve beş öğretim üyesinin işine son verdi

İEÜ, Dekan Alankuş ve beş öğretim üyesinin işine son verdi

İEÜ, okulların açılmasına bir aydan kısa süre kala İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, aynı fakülteden Doç.Dr. Bayram Ali Soner ile farklı fakültelerden dört öğretim üyesinin işlerine son verdi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 15:25
İZMİR- İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Bayram Ali Soner ve Fen-Edebiyat ile İşletme Fakülteleri’nden dört öğretim üyesinin işine son verdi. Akademisyenlere sözleşmelerin yenilenmeyeceği okulların açılmasına bir aydan kısa süre kala bildirildi.
Prof. Dr. Alankuş yaklaşık iki hafta önce, telefonla aranarak işine son verildiği yönünde haberdar edildiğini söylemiş ancak kendisine resmi bir tebligat yapılmadığını belirtmişti. bianet'in konuştuğu Alankuş, sözleşmesinin yenilenmediğine dair eline dün ulaşan resmi tebligattaki gerekçenin şu şekilde yer aldığını açıkladı:
"Sözleşmenizin sona ermesiyle ilgili üniversite yetkili organlarında bir karar alınmadigi halde, 'Telefonla işinize son verildiği' yönünde basılı ve yayın organlarında haber yaptırmanız, demeç vermeniz ve buna bağlı olarak sosyal medya ve yazılı basılı yolu ile Üniversitemiz aleyhine yeralan haberlerin Üniversitenin itibarını zedelemesi nedeniyle Mütevelli Heyetin ...... kararı ile sözleşmenizin yenilenmemesine karar verilmiştir."
Sevda Alankuş, kendisine telefonla yapılan tebligatın üniversitenin akademik olarak en yetkili makamınca yapıldığını, ertesi gün de teyit edilen bu bilginin kesin olduğundan hareket ederek bu bilgiyi meslektaşlarıyla paylaşmakta sakınca görmediğini söyledi.
Prof. Dr. Alankuş’un sözleşmesinin yenilenmemesi ile ilgili telefonla haberdar edilmesi üzerine öğrencileri ve meslektaşları dayanışma mesajları yayınlamıştı. İEÜ yönetimi ise internet sitesindeki açıklamalarında henüz alınmış bir karar olmadığını, sözleşme süreleri dolan öğretim elemanları ile ilgili değerlendirmenin sürdüğünü açıklamıştı.
Avrupa İletişim Araştırma ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Derneği Uluslararası Komisyon Üyesi Prof. Dr. Katharine Sarikakis ise üniversite yönetimi ve mütevveli heyeti başkanına hitaben yazdığı mektubunda Alankuş’un iletişim bilimleri ve barışçıl problem çözümleri konusundaki eşsiz akademik katkılarına dikkat çekerek Alankuş’la dayanıştığını anlattı.
Soner: Bir yıl boyunca iş bulmamız imkansız
bianet’e konuşan Doç. Dr. Bayram Ali Soner ise "yeniden atama için öngörülen koşulları sağlamadığı" gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyledi. Sözleşmesini dördüncü defa yenilediği 2011 yılında kendisine koşul olarak 30 akademik puana sahip olması gerektiği bildirilen Soner şu anki puanının 178 olduğunu, ancak yaklaşık sekiz ay önce getirilen “seminer” koşulunu karşılamadığı için işten çıkarıldığını söyledi.
“Benim sözleşmem yapıldığında seminer koşulu getirilmemişti. Hatta bu koşul getirildikten sonra da bize bilgilendirilme yapılmadı ve yine art niyetli olduğunu düşündüğüm bir biçimde bu koşul geçmişe dönük işletildi. Benim içim çok rahat çünkü akademik açıdan yönetimin istediği puanın kat be kat üstünde puana sahibim, uluslararası ve ulusal alanda pek çok yayınım var ve bu yayınlarıma pek çok atıf mevcut. Bölüm başkanımın kendisi de öğrenci değerlendirmelerimin mükemmel olduğunu söylemişti.”
Sekiz senedir İEÜ’de çalışan Soner bir akademisyenin bu kadar kolay işten çıkarılamaması gerektiğini söyledi. Soner ayrıca sözleşmelerinin yenilenmeyeceğine dair ihbarın sözleşmenin bittiği tarihten sadece iki gün evvel bildirildiğine dikkat çekti.
“Akademide iş bulabilmeniz için en geç Mart ya da Nisan aylarında durumunuzun belli olması gerekir. Çünkü bu tarihlerde yeni müfredat ve hangi dersleri kimin vereceği belli olur. Ancak bizden son ana kadar yararlandılar. Yaz okulunda 53 öğrenciye ders verdim ve okul bundan yüz bin lira para kazandı. Ancak bizi son ana kadar sömürerek son iki günde sözleşmemizi yenilemeyeceğini bildirdi. Bu durumda bir akademisyenin en az bir dönem ama genelde bir yıl boyunca iş bulması imkansız. Bunun da art niyetle yapıldığını düşünüyorum.” (Bianet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.