Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESİDEF Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Alma Oumarou'yu ağırladı

ESİDEF Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Alma Oumarou'yu ağırladı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İzmir’e gelen Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Alma Oumarou, Nijer Türkiye Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan Maradi, Nijer İzmir Fahri Konsolosu Yakup Gözel’i ağırladı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 15:33
İZMİR- Federasyonda gerçekleşen görüşmelerde Nijer’in ticari fırsatlarından bahseden Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Alma Oumarou, ülkesinin yatırıma çok müsait ve istekli olduğunu belirtti. Nijer ile Türkiye arasında her geçen gün artan ticarete değinen Oumarou ‘‘Ülkemiz ile Türkiye’nin ticari birlikteliklerinin her geçen gün artması ve gelişmesi iki taraf içinde sevindirici bir durum. Fakat iki ülke arasındaki mevcut potansiyelin henüz ticarete dönüşmediğini düşünüyorum. Sizleri Nijer’in Ticaret ve Özel Sektör Bakanı olarak ülkemize yatırıma davet ediyorum. Hem cazip yatırım imkanları ve hem de devletimizin yatırımcıya sağladığı kolaylıklar kapsamında oluşan birçok fırsatı değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum. İzmir’e gerçekleştirdiğim 4 günlük seyahat kapsamında çok verimli görüşmeler gerçekleştirdim. Ümit ediyorum ESİDEF üyesi işadamları da en kısa zamanda ülkemizdeki fırsatları yerinde görür ve geç kalmadan atacağı adımları belirler. Ben tekrar ESİDEF olarak beni ağırladığınız ve bu verimli toplantıyı gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Üyelerimizin Dünya’nın Her Yerinde Olması İçin Çalışıyoruz

ESİDEF olarak üye işadamlarımızın yurt dışına açılması için her fırsatı değerlendiklerini ifade eden ESİDEF Başkan Yardımcısı Refik Uzun ‘‘ Coğrafi ayrım gözetmeksizin üye işadamlarımızın dünyanın her yerinde olması için çalışıyoruz. Afrika kıtası da bu anlamda bir çok fırsatı içinde barındıran iyi bir pazar. Nijer de 17 milyon nüfusu ve %4 büyüme hızı ile fırsatlar ülkesi. Bu ülkeye hem yatırım hem de ihracat pazarı olarak görüyor ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.