Dolar 32,5229
%0.11
Euro 34,9322
%-0.11
Altın 2.435,770
%-0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 6 başkan delege olmak için sandıkta terleyecek

CHP İzmir'de 6 başkan delege olmak için sandıkta terleyecek

CHP’de Genel Merkez’in gönderdiği genelge doğrultusunda doğal delege olma hakkı elde edemeyen başkanlar netleşti. Mahallelerde çift listeli yarışların geçmesinin ağırlıkta olması nedeniyle CHP İzmir’de İl Başkanı Bedri Serter ve 5 ilçe başkanı sandıktan çıkıp delege olabilmek için terleyecek. CHP İzmir'de 6 başkan delege olmak için sandıkta terleyecek

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 14:04
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de üye listelerinin askıya çıkmasıyla birlikte delege seçimleri heyecanı da başladı. Parti içinde “Kimler doğal delege kimler değil” sorusunun sıklıkla sorulması üzerine Genel Merkez, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle doğal delege konusunu aydınlattı.

"CHP’de Genel Merkez’den delege genelgesi: Kimler 'doğal' kimler değil'"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

6 BAŞKAN TERLEYECEK
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı genelgeyle doğal delege olma hakkı olan ve olmayan isimler netleşti. Mahallelerde çift listeli yarışların geçmesinin ağırlıkta olması nedeniyle CHP İzmir’de İl Başkanı Bedri Serter ve  5 ilçe başkanı delege olabilmek için terleyecek. Belediye başkanları ise ilçe kongrelerinin doğal delegesi durumunda. 


SERTER DELEGE SEÇİLMEK ZORUNDA

İl kongresinde aday olacağını açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in, il kongresinde kendisine oy verebilmesi için, üyesi olduğu Karabağlar İlçe Başkanlığı kongresinde 'il kongre delegesi' seçilme zorunluluğu bulunuyor. Tüzük gereği il ve ilçe başkanlığına atama ile gelen isim doğal delege olamıyor. Serter, milletvekilliği adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa eden Ali Engin’in yerine göreve MYK kararıyla atanmıştı. Serter bu nedenle doğal delege değil. 

5 BAŞKAN ‘DOĞAL’ DEĞİL
İlçelerde ise olağan ve olağanüstü ilçe kongresinde ilçe başkanı veya ilçe yöneticisi seçilmiş isimler doğal delege. CHP İzmir’de 25 ilçede başkanlık koltuğunda oturan isimler ya 3 yıl önceki olağan kongrede başkan seçilmiş, ya olağanüstü kongreyle başkan olmuş ya da olağan kongrede ilçe yöneticisi seçilip ilçe başkanının istifa etmesiyle birlikte yönetim içinde yapılan seçimle başkan olmuş durumda. Dolayısıyla bu isimler doğal delege olma hakkına sahip.  5 ilçe başkanı ise  doğal delege değil. Süreçte MYK kararıyla ilçe başkanlığı görevine atanan Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, ilçe kongresinde oy kullanmak için mahallelerinden delege seçilmek zorunda. Bu isimler delege seçilmeyi başaramazlarsa, kongrede aday olmaları halinde  oy kullanma hakkına sahip olamayacak. 


POLAT SEÇİLDİ DÜŞÜRÜLDÜ ATANDI
Bu isimlerden Karabağlar İlçe Başkanı Polat, olağan kongrede ilçe yöneticisi seçilmiş daha sonra ilçe başkanı Polat Manduz’un istifa etmesiyle birlikte yönetim içinden başkan seçilmişti. Polat, ilçe yönetiminde yaşanan sıkıntılı süreçte il başkanlığının isteğiyle yaşanan toplu istifaların ardından yönetimin düşmesi sonrası yeni yönetimle birlikte MYK kararıyla atandığı için doğal delege olma şansını kaybetti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.