Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
425 gün onay bekledi, 200 günde tamamlandı: Körfez sefası başlıyor

425 gün onay bekledi, 200 günde tamamlandı: Körfez sefası başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapımına başlanan 5 nostaljik ahşap iskelenin inşaat faaliyetleri tamamlandı. İzmirlilerin körfez sefası yapacağı iskeleler, yapılacak son düzenlemelerin ardından Ağustos ayı içerisinde kullanıma sunulacak. 425 gün onay bekledi, 200 günde tamamlandı

  • Ege Postası
  • 07.07.2015 - 12:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmir'in sahil bandını tepeden tırnağa yenileyen ve İzmirlilerin denizli ilişkisini güçlendirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan körfezdeki beş adet ahşap iskele tamamlanma aşamasına geldi. Açılış için gün sayan iskeleler önümüzdeki haftalarda hizmete girecek.
 
 
5 AHŞAP İSKELE İÇİN SON RÖTUŞLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirdeniz Kıyı Tasarımı Projesi'yle Karataş'tan Üçkuyular'a kadar yapımına başladığı 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki 5 nostaljik ahşap iskele projesi tamamlanma aşamasına geldi. Karataş’ta start alan çalışmalar kapsamında ilk ikisi Karataş-Karantina bölgesinde, devamı ise sırasıyla Susuzdede ve Göztepe ile Üçkuyular Vapur İskelesi arasına konumlandırılan ahşap kompozit malzemeden imal edilen iskelelerin yapımı ve montajları bitirildi. Dolgu alanları üzerinde gerçekleşen çalışmalar olumsuz hava koşulları ve deniz zeminine kazık çakımı esnasında karşılaşılan zorluklara karşın aralıksız devam etti. Kazık imalatların deniz zeminine yerleştirilmesindeki zorlu süreçte, iş makineleri körfeze özel olarak getirilen dubalarla çalıştı.


 
AĞUSTOS'TA DENİZ SEFASI BAŞLIYOR
Kaba işleri tamamlanan inşaatlarda yapılacak son rötuşlar kapsamında aydınlatma armatürleri ve mobilyalar yerleştirilecek. İskelelerde ahşap zemin üzerinde son düzenlemeler yapılacak ve yelkenli tasarımı kullanılan direklerde montajlar bitirilecek. Yine ihale kapsamında hazırlanan özel ahşap mobilyalar önümüzdeki günler içerisinde iskelelere yerleştirilmeye başlanacak. Temmuz sonunda çalışmaların tamamlanmasıyla iskeleler İzmirlilerin kullanımına sunulacak. Toplam 1 milyon 773 bin TL’ye mal olan proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlar için sahilde toplamda 500 metrekare ek alan yaratırken, eskiden deniz banyolarının olduğu alanda iskelelerin tamamlanarak hizmete açılmasıyla kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleler geri gelecek ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı da yeniden canlandırılacak.
 


1,5 YIL ONAY BEKLEDİ, 6 AYDA YAPIMI TAMAMLANDI
25 Haziran 2013 tarihinde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na yazı gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi iskelelerin deniz üzeri kullanım iznini istedi. Resmi başvuruya yanıt gelmemesi üzerine, 28 Ocak 2014 tarihinde bu talebini yineleyen Büyükşehir Belediyesi 6 ay daha onay bekledi. Yaşanan onay sürecinin uzaması üzerine Ankara’ya giderek resmi temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl içerisinde Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından Göztepe sahiline yapılacak 5 tane ahşap iskelenin tahsisinin çıktığını duyurmuş, ardından da ihaleye çıkılmış ve yapım sürecine resmen başlanmıştı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yüklenici firmaya yer tesliminin yapılması ile başlayan inşaat işlemleri toplam 7 ayda bitirildi. Ankara'da toplam 425 gün onay bekleyen proje, yaklaşık 200 günde tamamlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.