Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yürüyen merdiven kazasından sonra önlem alınmamış

Yürüyen merdiven kazasından sonra önlem alınmamış

İzmir Metrosu’nda 26 Şubat tarihinde gerçekleşen ve toplam 14 kişinin yaralandığı kazanın ardından istasyonlarda topyekün çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, eksik tespit edilen yürüyen merdivenlerde ek tedbirlere gitme kararı aldı. Buna göre, riskli görülen toplam 53 yürüyen merdivene söz konusu kazanın ardından yedek fren tertibatı yerleştirilecek. Yürüyen merdiven kazasından sonra önlem alınmamış

  • Ege Postası
  • 07.07.2015 - 10:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kış aylarında İzmir Metrosu'nun Üçyol istasyonunda meydana gelen ve bazı vatandaşların yaralanması ile sonuçlanan yürüyen merdiven kazasının ardından 4 ay ardından gereken Büyükşehir Belediyesi'nden beklenen hamle geldi. Çeşitli tartışmalara yol açan kazanın sonrasında meslek odalarının "Gereken tedbirleri alın" çağrısında bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut yürüyen merdiven sistemlerine uygun "Yardımcı mekanik durdurmalı fren sistemi alımı, montajı ve çalıştırılması" için hizmet alımına gidecek.
 
 

KAZADAN DÖRT AY SONRA TEDBİR ALINACAK
Geçtiğimiz aylarda metroda meydana gelen kaza sonrasında tüm istasyonlardaki yürüyen merdivenlerde bakım ve onarım çalışma başlatan İzmir Metrosu'nun 53 merdiveninde tespit edilen eksiklerin giderilmesi için çalışma başlattı. Şubat ayındaki kazada merdivenlerin ters çalışması ve kilitlenmesi sonucunda yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak incelemelerde bulunan meslek odalarının periyodik bakımların yapılmadığı ve yürüyen merdivenlerde can güvenliği açısından kritik öneme sahip yedek fren tertibatı bulunmadığı ile ilgili tespitleri de böylece doğru çıkmış oldu.


 
RİSKLİ GÖRÜLEN MERDİVENLERDE SİSTEM DEĞİŞTİRİLİYOR
Yapılan detaylı teknik incelemenin ardından metro istasyonlarındaki yürüyen merdivenlerde kapsamlı bir yenileme çalışması başlatacak olan İzmir Metrosu, bu doğrultuda yaşanan kaza gibi olası acil durumlarda merdivenlerde kullanılmak üzere yeni fren tertibatı yerleştirecek. Buna göre, toplam 53 yürüyen merdivende teknik aksamlarında değişiklik yapılacak ve yeni yedek fren sistemi montajlanacak. Merdivenlerin kilitlenmesi ya da teknik arıza halinde sistem otomatik olarak devreye girecek ve merdivenler duracak. Vatandaşların can güvenliği için uluslararası standartlara uygun tertibat isteyen Büyükşehir Belediyesi'nin yürüteceği çalışmalar sonrasında, merdiven kenarlarındaki siyah bantlara da "Acil durumlarda el bandını tutunuz, yardımcı mekanik fren sistemi mevcuttur" şeklinde uyarı yazıları asılacak. Temmuz ayı sonunda başlayacak çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.