Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden yoğunluk artışına veto! Liman karşısına otel geliyor

Belediyeden yoğunluk artışına veto! Liman karşısına otel geliyor

Son yıllarda artan kruvaziyer turizmi ile birlikte İzmir'in en canlı noktaları arasında yer alan ve yatırımcıların gözdesi haline gelen Alsancak Liman karşısında yer alan alandaki otel projesiyle ilgili süreç belli oldu. Alanla ilgili gelen talebi değerlendiren Konak Belediyesi, otel ve park olarak projelendirilen bölgede kurulacak tesis için yoğunluk artışını veto etti. Belediyeden yoğunluk artışına veto

  • Ege Postası
  • 07.07.2015 - 09:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak'ta Alsancak Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve yolcu limanına kapı komşusu alanda bir süredir bekleyen otel projesiyle ilgili ilçe belediyesi son kararını verdi. Atatürk Caddesi üzerinde halen otopark olarak kullanılan ve tescilli yapıların da yer aldığı boş alanla ilgili değerlendirmelerini yapan Konak Belediyesi, projeyle ilgili sunulan emsal ve yoğunluk artışına onay vermedi.

BELEDİYE, LİMAN KARŞISINA OTEL İÇİN SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ

Konak Belediyesi, uzun süredir merakla beklenen turizm projeleri arasında yer alan Alsancak Limanı karşındaki otel yatırımıyla ilgili son sözünü söyledi. Alanla ilgili mevcut imar planlarını koruyan ilçe belediyesi, 7 kat inşaat izni tanınan ve henüz proje uygulamasına geçilmeyen alana dair artış talebini ise reddetti. Bölgedeki mevcut trafik, yoğunluk ve ulaşım faktörlerini değerlendiren ilçe belediyesi, alanın kullanım koşullarını da böylece sınırlamış oldu.



YOĞUNLUK ARTIŞI KABUL EDİLMEDİ

Geçmişte çeşitli tartışmaların yaşandığı liman bölgesindeki otel projesinde zemin kat için  5,5 metrelik sınır koyan belediye, 3,50 olarak belirlenen emsalin de aynen korunmasına karar verdi. Buna göre, mevcut plan notlarının aynen geçerli olduğu yola cepheli arazide yer alan tescilli yapılar da korunacak ve inşa edilecek otelin yanında daha önceden belirlenen park alanına ve yaya yollarına yer verilecek. Söz konusu alanla ilgili imar planlarının Büyükşehir Belediyesi'nde onaylanması ve askı sürecinin başlamasıyla birlikte kesinleştikten sonra otel alanında tesis için inşaat faaliyetlerine başlanması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.