Dolar 32,3552
%-0.25
Euro 34,7075
%-0.1
Altın 2.437,590
%-0.04
Bist-100 9.991,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
10 bin İş ve meslek danışmanı atama bekliyor

10 bin İş ve meslek danışmanı atama bekliyor

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ataması yapılmayan ve 3 günlük kurslarla sertifika verilerek her geçen gün sayıları artan iş ve meslek danışmanlarının sorunlarını Meclis’e taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde kursiyer sayısı ile atama sayısını ortaya çıkarmayı amaçlayan Güven, personele verilen 3 günlük eğitimle danışman yetkisine sahip olmalarının sağlanıp sağlanmadığını da irdeledi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2014 - 10:53
İZMİR-Güven, “Bakanlıkça iş ve meslek danışmanlığı sisteminden övgü ile söz edilmektedir. ancak durum hiç de iç açıcı değil. Ülkemizdeki 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda çalışan personele İŞKUR tarafından 3 günlük eğitim verilerek iş ve meslek danışmanı görev ve yetkilerine sahip olmalarının sağlandığı, diğer yandan 1000 lira maliyetli 360 saatlik İşgücü Yetiştirme Kursları’na katılarak yeterlilik belgesi alan kursiyerlerden KPSS ile seçilen adaylarınİŞKUR il müdürlüklerinde istihdam edilmedikleri belirtilmektedir. Bu durumda atama bekleyen 7 bin iş ve meslek danışmanı olduğu ifade edilmektedir. Atama bekleyen danışman sayısının 2014 yılında 10 bin kişiyi bulacağı ön görülmektedir” diye açıklama yaptı. İktidar göstermelik kurslarla eğitim verilmiş gibi yaparak, istihdam yaratmak yerine aslında istihdamın önünü kapatmaktadır. Amaç işe göre adam almak değil adama iş yaratmak olduğu çok açıktır. Bu şekilde yetersiz eğitim alan elemanların da birçok aksaklıklara yol açacağı muhakkaktır. Nitekim KPSS sınavlarına katılan gençlerin iş yeri dağılımlarına kadar tüm basamaklarda yapılan anlamsız yanlışlıkların ve şikayetlerin nedeninin işin ehli elemanlar tarafından yapılmaması nedeniyle ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. AKP hükümeti bir taraftan uzun süreli ve pahalı eğitimi teşvik ederken, diğer taraftan üç günlük kurslarla ben yaptım oldu zihniyeti ile istihdamda çelişkilere yol açmakta, artık ülkeyi yönetemediği açıkça ortaya çıkmaktadır. Amacın yurttaşlara boşu boşuna para harcatmak olduğu da açıkça görülmektedir.

Kaç kişi ne zaman atanacak'

Güven soru önergesi ile şu sorulara yanıt aradı: 2013 yılı sonu itibariyle “İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi”ne sahip kaç kursiyer bulunmaktadır'2014 yılında “İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi”ne sahip kaç yeni kursiyer olacağı öngörülmektedir'“İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi” ne sahip olan başarılı kursiyerlerden KPSS B grubu (KPSSP3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilen kaç aday bulunmaktadı? Bu adayların İŞKUR il müdürlüklerinde istihdam edilmesine yönelik Bakanlığınız bünyesinde çalışma bulunmakta mıdı? Kaç kişi ne zaman atanacaktır'Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi personeline İŞKUR tarafından 3 günlük eğitim verilerek İş ve Meslek Danışmanı görev ve yetkilerine haiz olmalarının sağlandığıdoğru mudu? Doğru ise gerekçesi nedir'

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.