Dolar 32,5318
%0.29
Euro 34,8631
%0.35
Altın 2.444,900
%0.26
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yüzen Çernobil'de söküm başladı

'Yüzen Çernobil'de söküm başladı

Radyoaktif madde taşıdığı iddiaları üzerine uzun bir süre ülke gündemini meşgul eden ‘FpsoKuıto’ isimli gemide söküm çalışmaları başladı. Gemi tamamen sökülünceye kadar belirli periyodlarda zorunlu denetimlere tabi kalacak. Dev gemide dönüşüm 1 yılda tamamlanacak

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 11:21
İZMİR - ANGOLA'dan İzmir'in Aliağa İlçesi'ne getirilen ve radyoaktif madde taşıdığı iddiasıyla gündemi uzun süre meşgul eden rafineri gemisi Kuito'nun sökümüne başlandığı belirtildi. 

Angola açıklarında uzun yıllar ham petrol işleyen ve ekonomik ömrünü tamamlamasının ardından geri dönüşüme kazandırılmak için İzmir'in Aliağa İlçesi'ne getirilen, ancak radyoaktif madde taşıdığı iddiaları üzerine denetimlere tabi tutulan ‘FpsoKuıto’ isimli Yüzer petrol Ürünü depolama gemisine "Temiz raporu" verilince söküm işlemlerine başlandı.


Aliağa Gemi Geri Dönüşüm tesislerinde söküm işlemlerine başlanan 350 metre boyunda, 53 metre genişliğinde  FpsoKuıto isimli Gemi, 150 personel ile yaklaşık bir yıl sürecek olan söküm işlemleri sırasında düzenli olarak denetlenecek.
 
Söküm sürecindeki her aşaması gözlem altında olacak olan geminin sökümüne başlandığı andan itibaren periyodik bir şekilde devam eden  denetimlerinde yapılan ölçüm işlemeleri günlük rapor haline getirilecek ve tespit edilen analizler düzenli olarak ilgili kurumlara iletilecek. 1979 yılında SEATRAIN SHIPBUILDING - NEW YORK NY, U.S.A. ‘da inşa edilen FpsoKuıto isimli geminin geri dönüşümünü gerçekleştiren firma,  36 yaşındaki dev gemiden 46 bin ton hurda çelik elde etmeyi hedefliyor.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.