Dolar 32,4771
%0.17
Euro 34,8403
%0.11
Altın 2.441,090
%0.25
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜM BELSEN'den Büyükşehir'e çağrı

TÜM BELSEN'den Büyükşehir'e çağrı

“Memura ulaşım kartı verilsin"

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 14:41
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü olan ve memurları kapsayan toplu iş sözleşmesinin tarafı TÜM BEL SEN, sözleşme maddelerinde iyileştirme ve memurlara ulaşım kartı verilmesini istedi. Tüm Belsen 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır “Sorunun seçimden önce çözülmesi, yapılan çalışmalar ve görüşmelerin samimiyeti açısından çok önemlidir. 2015 yılı itibariyle ulaşıma gelen yeni zamlarla ulaşım kartı konusunun çözümü kaçınılmazdır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesinin içeriği, yerel seçimlerden sonra yeniden taraflar tarafından görüşülmeye başlandı. Yemek, ulaşım ve sosyal denge tazminatını kapsayan aylık 675 TL'nin memurlara maaşa ek olarak verilmesine öngören toplu sözleşmeyle ilgili iyileştirme isteyen Tüm Bel Sen, özellikle memurlara ulaşım kartı verilmesini talep etti.

Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, ulaşım kartı taleplerine Büyükşehir Belediyesi'nin bedelinin kesilmesi koşuluyla verilebileceği yanıtı nedeniyle mevcut toplu sözleşmenin mevcut koşullarıyla devam ettirildiğini söyledi. Bozkır, “ESHOT Genel Müdürlüğü bütçesine aktarılacak bedel karşılığında ulaşım kartı verilebileceğine ilişkin olarak Büyükşehir Belediyesinde çalışan tüm personeli kapsayan Meclis Kararı da mevcuttur. Memurlar dışındaki çalışanlar bu karar kapsamında ulaşım kartından yararlanmaktadır. Başka kurular da benzer yöntem veya servisler ile bu uygulamaları gerçekleştiriyor" dedi.

Bozkır, kurumsal aidiyeti güçlendireceğine inandıkları ulaşım kartı konusunun önümüzdeki seçim dönemine girmeden en kısa zamanda çözülmesi, yapılan çalışmaların ve görüşmelerin samimiyeti açısından çok büyük önem taşıdığını açıkladı. 2015 yılı itibariyle ulaşıma gelen yeni zamlarla birlikte bu konunun çözüme kavuşması gerektiğinin kaçınılmaz olduğunu belirten Bozkır “İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni çözüm konusunda vakit geçirmeksizin adım atmaya davet ediyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.