Dolar 32,5018
%0.2
Euro 34,9129
%0.49
Altın 2.442,190
%0.14
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İş cinayetleri'ne karşı dev eylem

'İş cinayetleri'ne karşı dev eylem

İzmir'deki sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalar yaşanan iş cinayetlerine karşı yeni bir eylem sürecine başlıyor. Önümüzdeki süreçte imza kampanyaları da dahil olmak üzere bir dizi eylem kararı alan sivil insiyatif, asıl tepkisini ise 16 Mayıs'ta Soma'da gerçekleştireceği eylem ile duyuracak. 16 Mayıs'ta Soma'ya gidiyorlar

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 13:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İş cinayetlerine tepki göstermek ve yeni bir mücadele sürecine start vermek adına 40 ilde eş zamanlı eylem yapan İzmirli sivil toplum örgütleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Herkesi "İş Cinayetlerini, İşçi Katliamlarını Durduralım Platformu" çatısı altında mücadeleye davet eden emek ve demokrasi güçleri, İzmir halkından destek istedi.

İş cinayetlerinin durdurulmasını ve işçi sağlığı ve işçi güvenliği için gereken tedbirlerin alınmasını isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), başlatılan yeni eylem süreci hakkında bilgi verdi. Hazırlanan ortak basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşan Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, "İş cinayetlerine ve işçi katliamlarına dur demek için bugün ülkemizin 40 noktasında yapacağımız yürüyüşlerle, kitlesel basın açıklamaları ile sesimizi yükseltiyoruz. Önümüzdeki günlerde imza kampanyalarıyla, kitlesel açıklamalarla, meşaleli yürüyüşlerle kampanyamızı büyüteceğiz. 16 Mayıs 2015’de tarihimizin en büyük işçi katliamının yaşandığı yerde Soma’da buluşacağız” şeklinde konuştu.
 
"TAŞERON SİSTEMİ KALDIRILSIN"
Tabip Odası Başkanı Kaptaner; “Asıl nedeni yıllardır uygulanan neo-liberal politikalar olan iş cinayetlerinde her yıl yüzlerce emekçi yaşamını kaybediyor, yüzlercesi de sakat kalıyor. Her yıl yüzlerce emekçinin alın terine gözyaşı ve kan karışıyor" diyerek hükümeti iş cinayetlerine karşı önlem almaya çağırdı ve 301 madenciye mezar olan Soma'daki maden başta olmak üzere tüm madenlerin devlet eli işletilmesi gerektiğine değinerek, "Bizler diyoruz ki, özelleştirmeler iptal edilmeli, madencilik sektörü başta olmak üzere taşeronluk ve rödevans ile her türlü güvencesiz çalışma uygulamaları kaldırılmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin ayrımsız tüm çalışanlar için bir hizmet değil, bir hak olduğu ve çalışanların bu hakkına karşı tek muhatabın devlet olduğu kabul edilmelidir. Toplu iş sözleşmesi önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. İşçi sağlığı ile iş güvenliğinin birbirini tamamladığı gerçeğinden hareketle, tüm çalışanlar insana yakışır norm ve standartta bir sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmalıdır. Sigortasız ve sendikasız çalıştırma önlenmeli, kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalıdır. Örgütlü örgütsüz tüm insanlarımızı ortak mücadele için "İş Cinayetlerini, İşçi Katliamlarını Durduralım Platformu"na davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.