Dolar 32,4107
%0.16
Euro 34,7950
%0.01
Altın 2.397,990
%-1.02
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kiralık işçi'ye bir tepki de Türk-İş'ten

'Kiralık işçi'ye bir tepki de Türk-İş'ten

TÜRK-İŞ 3'üncü Bölge Temsilciliği, çalışma hayatının yeniden düzenlenmesi kapsamında birçok konunun tartışmaya açılmasını, 'İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanun'unda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın 8 Şubat 2016 tarihinde TBMM'ye sevk edilmesini basın açıklaması ile protesto etti. Bu konuda işçilerin hassasiyetinin ortaya konulması için de imza kampanyası başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 29.02.2016 - 14:55
Konak Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, TBMM gündemine taşınan düzenlemenin kendileri için tehdit anlamına geldiğini dile getiren yaklaşık 150 işçi, bu durumun kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirtti. İşçiler, "Köle yasasına, esnek çalışmaya, taşeronlaşmaya karşı mücadelemiz sürecek" dedi. İşçiler adına basın açıklaması yapan, sosyal tarafların görüşü alınmadan TBMM'ye gönderildiğini öne sürdüğü tasarıda, işverenlerin kiralık işçiyi istediği koşullarda çalıştırılmasının da yolunun açıldığını, çalışanın yasal güvencesinin ortadan kaldırıldığını dile getiren Türk-İş 3'üncü Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, "Buna göre işveren esaslı bir gerekçesi varsa, kiralık işçiyi emsal işi yapan işçilerden farklı koşullarda çalıştırabilecektir, 'Siparişlerim var' gerekçesine sığınan bir işveren, kiralık işçisini fazla mesai, dinlenme hakkı, haftalık izin gibi haklardan mahrum bırakarak çalıştırablicektir. Bu tür suiistimallerin önlenmesine yönelik olarak hiçbir düzenleme tasırıda yer almaktadır" dedi. 



Çalışanlar için taşeronluk uygulanmasını dahi aratacağını öne sürdüğü bu düzenlemenin, modern dünyanın adeta 'paralı kölelik' sistemi olduğunu savunan Yıldırım, "Türk-İş olarak birçok çalışanlarımızın haklarının korunması mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Çalışma hayatımızın bir diğer önemli sorunu taşeron işçilik. Geçtiğimiz günlerde Hükümet yetkilleri, taşeron işçilerin kadroya alınacağı açıklandı. Türk-İş olarak, kadroya alınacak işçilerin kapsamının genişletilmesinin gerekliliğini her platformda dile getiriyor, Hükümetin bu konu hakkında vermiş olduğu sözlerin bir an önce hayata geçirilmesini ısrarla talep ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.