Dolar 32,3611
%-0.37
Euro 34,7393
%-0.19
Altın 2.393,550
%-1.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi'nin 'ağır' ablası

Konak Belediyesi'nin 'ağır' ablası

İzmir Konak Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çöp kamyonu şoförlüğü yapan 41 yaşındaki İlknur Çoralar görenlerin ilgisini çekiyor.

  • Ege Postası
  • 29.02.2016 - 13:24
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan ve çöp kamyonu kullanan bir çocuk annesi İlknur Çoralar, bu işi sadece erkeklerin değil kadınların da yapabileceğini herkese gösteriyor. İzmir'de çöp kamyonu kullanan tek kadın şoför olduğunu belirten Çoralar şöyle dedi:

"Şöförlerin büyük bölümü ağır tonajlı araç kullanmaktan hep şikayet ederler. Benim zoru seven bir yapım var. Belki de birçok kişinin yapmak istemediği işi yapıyorum. Dört yıldır temizlik işlerinde kamyon kullanıyorum. Ağır vasıta ehliyetim var. Beni çöp kamyonunu kullanırken ilk kez gören kadınlar da erkekler de şaşırıyor" dedi. 



TEK SIKINTISI DAR SOKAKLARA PARK EDİLEN ARAÇLAR
Çöpün değersizleştirilmesine karşı olduğunu, kendisinin çöpü 'hayat atığı' olarak gördüğünü belirten Çoralar şunları kaydetti:

"Çöp kimsenin kıymet vermediği ama muhtaç olunan bir şey. Görev yaptığımız mahallerde herkes bana 'bizim kız' diyor. Zor iş yaptığımız için bana ayrı bir saygı duyuyorlar. Şu an çok istediğim bir yerde çalışıyorum. Her sabah 05.30'da kalkıyorum, makyaj ve bakımımı yaptıktan yola çıkıyorum. Çöpte de çalışsam giyimime özen gösteriyorum. Kurumumuzda insan emeğine saygı var. İşimi yaparken tek zorlandığım nokta zaten dar olan sokaklara yapılan araç parkları ve trafik sorunu. Çöp toplarken zamanla yarışıyoruz. Konak'ta yaşayanlar sabah çöpleri alınmış, temizlenmiş, pırıl pırıl sokaklara uyandıklarında biz çok mutlu oluyoruz, yorgunluk duymuyoruz."  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.