Dolar 32,3669
%-0.35
Euro 34,7906
%-0.04
Altın 2.395,040
%-1.14
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koruyucu meleğin şefkatli elleri

Koruyucu meleğin şefkatli elleri

İzmir'de şiddet gören kadınların yakın korumalığını yapan Menşure Gökçe (40) üç yıl önce kurduğu İnsan için Umut Derneği müthiş projelere imza attı. Özellikle çocuklar için seferber olan Gökçe, şimdi de Menderes'te bir ilköğretim okulunun öğrencilerine fidan dağıtacak ve "İster evinizin önüne ister balkonda saksıya dikin ama bunu sadece siz yetiştirin" diyecek. Ağacına en iyi bakanlara tablet, diz üstü bilgisayar ve bisiklet hediye edilecek. Şiddet gören kadın ve çocukların yanında

  • Ege Postası
  • 29.02.2016 - 13:14
Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma Şahin'in yakın korumalığını yapan, İzmir'de Valilik bünyesinde görevli Menşure Gökçe sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıktı, gönüllere yerleşti. 

Valilik bünyesinde, şiddet gören kadınların sokakta yakın korumalığını yapan Menşure Gökçe, üç yıl önce kurduğu, üyesi sayısı 470 olan İnsan için Umut Derneği Başkanı Gökçe, kadına yönelik şiddetle ve uyuşturucuyla mücadele için paneller düzenledi. Soma madenindeki patlamada ölen işçilerin çocuklarına gelir sağlamak amacıyla Kınık'ta bin adet ceviz ağacı, Kiraz'da ise çam fıstığı ve badem ağacı dikti. Kalbi büyüyen sekiz yaşındaki Dilan'ın, tedavi ile ölüm korkusunu yenmesini sağladı. Muş Malazgirt'e bin kitaplık kütüphane kurdu, Mardin'e bere, kazak ve çorap gönderdi. Gökçe bu kez "Her çocuk bir fidan" projesi için kolları sıvadı. Menderes İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda her çocuğa bir fidan dağıtılacak ve çocuklardan fidanı evlerinin önüne dikip ona bakmaları istenecek. Apartmanda yaşayanlar saksıya dikecek. Burada amaç, çocuğa ağaç sevgisini aşılamak. 


Menşure Gökçe, "Ağaç gördüğümüz zaman ormanları ve özgürlüğü hatırlarız. Beton yığınlarının arasında ezilen ruhumuzu ağacın yapraklarına saklamak isteriz. Çocuklara ağaç sevgisini bir fidanı büyütmlenin zevkini, mutluluğunu yaşatmak için bu projeyi geliştirdik. Çocuklar, bu fidanları dikecek, Eylül ayında Orman bölge Müdürlüğü'nden uzmanlarla fidanları kontrol edeceğiz, fidanına ne iyi bakana tablet, diz üstü bilgisayar ve bisiklet hediye edeceğiz" dedi. 

Elif DEMİRCİ / DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.