Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültürpark'ın kırık heykelleri ilgi bekliyor!

Kültürpark'ın kırık heykelleri ilgi bekliyor!

İZMİR Kültürpark'ta, aralarında doğaltaştan yapılanların da yer aldığı heykellerden bazılarının kırık ve bakımsız halleri tepki çekiyor. Kültürpark'taki heykeller yok oluyor

  • Ege Postası
  • 28.02.2016 - 11:52
İZMİR - Ünlü heykeltıraşlar Şadi Çalık ve Turgut Pura tarafından yapılan ve Kültürpark'ın simgesi haline gelen, yerli ve yabancı birçok fuar ziyaretçisinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği Yatan Kadın Heykeli'nin ayaklarının bazı yerleri kırılarak deforme oldu. Mermer fuarının ardından Kültürpark'a hediye edilen, İstanbul'daki Dikilitaş benzeri taş heykelin üzerindeki kararmalar dikkat çekiyor.



Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet'in heykelinin kaidesinde çatlamalar olması, üzerindeki boyaların dökülmesi sanatsever İzmirliler'de üzüntü yaratıyor. İzmirliler, heykellerin bu halinin hem Kültürpark'a hem de bu eserleri yapan sanatçıların adına yakışmadığını belirterek onarılmasını istiyor. 



Yetkililer Yüksek Mimar Şükrü Kocagöz'ün hazırladığı "Kültürpak'ı yenileme" projesinin şu anda Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nda onay beklediğini, proje uygulamaya geçtiğinde bazı binaların yıkılacağını, kalan tüm bina ve eserlerin yenileceğini, yeniden peysaj düzenlemesi yapılacağını, bu sürecin beklendiğini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.