Dolar 32,5359
%0.15
Euro 34,9513
%-0.06
Altın 2.455,590
%0.79
Bist-100 9.884,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir'in Marmaray'ı için ÇED süreci başladı: Ve resmen yola çıkıyor

'İzmir'in Marmaray'ı için ÇED süreci başladı: Ve resmen yola çıkıyor

İzmir'de Üçkuyular ve Karşıyaka arasında körfezin iki yakasını bağlayacak karayolu tüp geçit projesi resmen start alıyor. Projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED duyurusu gelirken, sürecin tamamlanması ile birlikte projenin ihalesi gerçekleştirilecek ve temeli atılarak yapımına başlanacak. 'İzmir'in Marmaray'ı için ÇED süreci başladı

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 16:56
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentte çeşitli tartışmalara yol açan ve İzmir'i ikiye bölgen İzmir Körfez Geçişi (Otoyol ve Raylı Sistem Dahil) projesi için kritik tarih belli oldu. Ulaştırma Bakanlığı'nın yaklaşık 3 milyar 500 milyon liralık projesi için ilk adımda 25 Haziran tarihinde Balçova, Çiğli, Narlıdere ve Karşıyaka halkının katılacağı bilgilendirme toplantısı yapılacak.

35 PROJEDEN BİRİYDİ

AK Parti'nin geçtiğimiz genel seçimler öncesinde İzmir'e vaat ettiği 35 proje arasında yer alan ve henüz yapımına başlanmayan İzmir Körfez Geçişi Projesi ilgili için yerel seçimler öncesinde kritik bir hamle geldi. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek ve toplam maliyeti 3 milyar 520 milyon TL olarak duyurulan proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan vize gelirken, ilk etapta halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

RAYLI SİSTEM VE KARAYOLLARI İÇİN 2 AYRI GÜZERGAH

Çiğli'de 2'inci Ana Jet Üsttü Mevkii'nden start alacak yeni proje kapsamında Narlıdere Sahilevleri'ne karayolu bağlantısı sağlanacak. Projeye göre raylı sistem için de ayrıca güzergah belirlenirken, Karşıyaka Mavişehir'den başlayacak hat, yine İzmir Körfezi'nden Üçkuyular'a bağlanacak. Körfez altından yapılacak batırma tünel yöntemi ile kentin iki yakası Marmaray benzeri bir sistemle birbirine bağlanacak. Proje dahilinde 2693 metrelik denizaltı tünelinin (tüp geçit) yanı sıra, körfez içine ve körfez kıyısında iki adet yapay ada kurulacak.

İZMİR'İN MARMARAY'I OLACAK

Çiğli'yi Balçova'ya bağlayacak projeye göre, körfezin iki yakası arasında ulaşım bütünlüğü sağlanması hedeflenirken, körfez özel bir köprü ile geçilecek ve köprü bitiminde oluşturulacak yapay bir ada ve batırma tünel ile buradan gemilerin geçişine olanak sağlanacak. İzmir Çevre Yolu'nu kısaltacak proje dahilinde güzergahta bir de Mavieşehir-Üçkuyular tramvay hattına verilmesi planlanıyor.

PROJEDE NELER VAR'

Projeye göre, toplam 4,2 kilometre uzunluğunda körfez köprüsü, 880 metrelik yapay ada, bin 800 metrelik batırma tüp tünel ve 16 bin 400 metre de raylı sistem inşa edilecek. Ayrıca mega proje kapsamında toplam 6 şeritli otoyol ve 2 şeritli raylı sistem güzergahı bulunacak. Diğer yandan geçmişte imar planlarındaki problemler ile gündeme gelen projeyle ilgili olarak hazırlanan ve halka anlatılacak ÇED dosyasında alternatif güzergahlar da oluşturuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.