Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Başbakanlık koltuğuna tecavüz var'

'Başbakanlık koltuğuna tecavüz var'

CHP'li Tezcan: "Erdoğan anayasa krizi çıkarma teşebbüsünde."

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 14:33
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’nin ne yazık ki anayasayı gözetmekle görevli olan cumhurbaşkanının anayasa krizi çıkarma teşebbüsüyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Tezcan başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Ekselanslarının arzu ve ihtiyacına göre parlamenter rejimden vaz geçilmez. Türkiye’nin parlamenter rejimi 150 yıllık bir geçmişe ve birikime sahiptir. Osmanlının son 300 yılı çöküşle mücadele yılıdır. Cumhuriyet ve parlamenter demokrasi ile bu mücadele kazanılmış, çöküşten kurtulup modernleşme yoluna girilmiştir” değerlendirmesinde bulundu. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetki isteği ve arzusuna göre başkanlık rejiminin gündeme getirildiğini belirten Tezcan, rejimlerin kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre değil toplumun istek ve ihtiyaçlarına göre ortaya çıktığını kaydetti.

-“BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNA TECAVÜZ VARDIR”-

Erdoğan’ı “çok başlılığın” sebebi olmakla suçlayan Tezcan şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan, çok başlılıktan şikayet ediyor. Sorun sistemin çok başlılığı değildir. Çok başlılık yaratan Cumhurbaşkanının kendisidir. Çözüm de çok basittir, anayasal sınırlara çekilirsin, sarayında sağa sola sataşmadan oturursun, cumhurbaşkanlığı makam ve mevkiinin ağırlığına uygun olarak herkesin cumhurbaşkanı olacak şekilde hareket edersin, yönetim yetki ve sorumluluğunu hükümete bırakırsın olur biter. Cumhurbaşkanının görevlerinden birisi anayasanın uygulanmasını gözetmektir. Ülke ne yazık ki anayasayı gözetmekle görevli olanın anayasa krizi çıkarmaya teşebbüsüyle karşı karşıyadır. Başbakanlık koltuğuna tecavüz vardır. Davutoğlu belli ki çaresiz ve suskundur. Erdoğan’ın baskılarına rağmen konuşmayan Davutoğlu’nun yardımcısı Mustafa Şentop ise parti içindeki Cumhurbaşkanı özel temsilcisi sıfatıyla konuşmaktadır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.