Dolar 32,5859
%0.22
Euro 34,8448
%0.52
Altın 2.417,090
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu mesaiye 05.30'da başladı!

Kılıçdaroğlu mesaiye 05.30'da başladı!

CHP lideri protokolsüz, yoğun güvenlik olmadan halkla buluştu. İşçilerle sohbet etti, metroya bindi.

  • Ege Postası
  • 29.01.2015 - 14:01
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da servis bekleyen işçi, taksici ve kamyoncularla sohbet etti. 3 çocuklu bir inşaat işçisinin evine konuk olan Kılıçdaroğlu, Bursaray ile seyahat etti ve vatmanla selfie çektirdi.
Bursa’ya dün gece gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 05.30’da kaldığı otelden Genel Sekreter Gürsel Tekin ve partililerle birlikte merkez Yıldırım İlçesi’ndeki Tayyareci Mehmet Ali Bey Caddesi’ne geldi. Burada servis bekleyen ve çay ocağında oturan işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, bir çorbacıya da girerek, kahvaltı yapanlarla selamlaştı.
Yaya olarak taksi durağına geçen Kılıçdaroğlu, şoförlerin dertlerini dinledi. Kent içi ulaşımda kullanılan Bursaray’a Arabayağı durağından binen Kılıçdaroğlu, burada bulunanlarla sohbet etti. Hacıvat Mahallesi’nde inen Kılıçdaoğlu, burada karşılaştığı CHP’lilerle sohbet etti. Bursaray vatmanı da Kılıçdaroğlu ile selfie çektirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kahvaltısını ise bir işçi evinde yaptı. Kılıçdaroğlu, Bursa’da sabah kahvaltısını Hacivat mahallesinde yaşayan Ordulu İnşaat İşçisi Mehmet Somuncu’nun evinde yaptı.

Tekrar aracına binen Kılıçdaroğlu, Hacıvat Mahallesi’nde 341’nci Sokak’ta üç çocuk babası inşaat işçisi Mehmet Yücedağ’ın evinde kahvaltı yaptı. Dışarıya çıkınca aile ve vatandaşlarla fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, burada da Bursalıların şikayetlerini dinledi. Mahalleli, elektrik, su sıkıntısı çektiklerini ve asayiş konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
Buradan Ankara yolu üzerindeki kamyon garajına geçen Kılıçdaroğlu, kamyoncuların beklediği kahvede boğaca yiyip çay içti. HGS cezaları ve işsizlikten şikayet eden kamyoncular, "3 günden beri yatıyoruz. Bir aracımız kaldı vergimizi peşin ödüyoruz. Arkamızdan bir de HGS cezası yolluyorlar" diye konuştu.
Kamyoncuları dinleyen Kılıçdaroğlu da, siyasetçi olarak görevlerinin sorunları dile getirmek olduğunu belirterek, "Bu kadar dert sahibi olduğunuzu bilmiyordum. 2 yıl önce yine Gebze’de kamyoncuları ziyaret etmiştim. Dinlediğim dertler katlanarak artmış. Dünyada petrol fiyatları yüzde 60 düşmesine rağmen Türkiye’de mazot yerinde sayıyor" dedi.

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Siyasete giren herkes köşeyi döndü. Çocukları döndü, yengeleri döndü, bütün akrabaları döndü. 17-25 Aralık soruşturmalarında bakan çocuklarının evlerinden kasalar çıkıyor. Paralar çıkıyor. Belgesi var delili var. Örtbas edilip kapatılıyor” diye konuştu.
Kamyoncularla fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Yeşil Vergi Dairesi Otosansit Şubesi binasına girerek, çalışanlara “Meslektaşlarım kolay gelsin” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun Bursa’daki gezisi gün boyu sürecek ve Akademik odalar ve sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelecek.
Kamyoncu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında ilginç diyalog
Bursa’da esnafı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir kamyoncu arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kamyoncular Sitesi'nde şoförlerle bir araya geldi. Burada bir kamyoncunun 'siyaset nedir başkanım' sorusuyla birlikte çok ilginç bir diyalog yaşandı.
Kamyoncu: Peki ben sana bir soru soracağım başkanım siyaset nedir'
Kılıçdaroğlu: Siyaset halka hizmet etmektir.
Kamyoncu: Yok siyaset yalandır abi. Anladın m? Bu bir gerçektir. Ama bizim bu halkımız bunu bilmiyor. Başımıza siz de gelseniz, Ak Parti de gelse hangi parti gelirse gelsin değişen bir şey olmayacak.
Kılıçdaroğlu: Değişecek değişecek.
Kamyoncu: Hiç bir şey değişmez. Bizde bu zihniyet olduktan sonra biz kaybetmeye mahkumuz abi. Siyasetin yalan olduğunu bildiğiniz halde geçende arkadaşlar gelip konuşma yaptılar. Allah’ın izniyle bir başa gelsek demiyor. Allah’ın ismini bile ağzına almıyor. Gelirsek şunu yapacağız diyorlar. Senin yaşayacağının, ömrünün garantisi var ? Sen kimi kandırıyorsu? Şurada 5 dakika sonra ölmeyeceğimiz ne malum. Ama burada gariban eziliyor. Cahil kesim burada. İşi yapacak kişi kamyonculardır.
KILIÇDAROĞLU: BEN HALKA HİZMET ETMEK İÇİN GELDİM
Kamyoncunun sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu, diğer kamyoncuların sorunlarını dinledikten sonra, “Ben bunu defalarca dile getirdim. Bu düzeni değiştirecek miyiz, değiştirmeyecek miyi? Bu düzeni değiştirirsek her şey değişir. Bu düzeni değiştirmezseniz siz yine mağdur olmaya devam edersiniz. Ben siyasete halka hizmet etmek için girdim. Siyasete girdiğim gün bütün ailemin mal varlığını açıkladım. Hepsi alnımın teriyle kazandığım para. Hiçbir zaman siyasetle zenginleşmedim” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.